Ο Κώστας Μπανιώτης «πρεσβευτής» στα Βίκος Street Relays της Θεσσαλονίκης

 

Ο μεγαλύτερος άλτης τα τελευταία χρόνια, ο Κώστας Μπανιώτης, εκτός από «πρεσβευτής» του άλματος εις ύψος θα είναι φέτος «πρεσβευτής» και στα Βίκος Street Relays που διεξάγονται στη Θεσσαλονίκη στις 7 Μαΐου.

Ο δεύτερος καλύτερος υψίστας όλων των εποχών στην Ελλάδα με ατομικό ρεκόρ 2,34μ., ξέρει πολύ καλά από… πτήσεις και πιστεύει ότι η διοργάνωση των σκυταλοδρομιών δρόμου, πραγματοποιεί κάθε χρόνο τη δική της «πτήση».

«Τα Βίκος Street Relays έχουν γίνει παράδοση για τον χώρο του μαζικού αθλητισμού, όχι μόνο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά έχουν αγκαλιαστεί σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας. Ο ελληνικός κλασικός αθλητισμός έχει ανέβει, έχει αλλάξει επίπεδο, μεγάλωσε και ο “Ερμής 1877” μέσω των σκυταλοδρομιών, έχει συμβάλλει καθοριστικά στην πρόοδο και στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος», λέει ο 32χρονος κομοτηναίος πρωταθλητής.

Αυτή την εποχή και μετά από μία επέμβαση που έκανε, ολοκληρώνει την περίοδο αποκατάστασης και προετοιμάζεται, υπό τις οδηγίες πάντα του προπονητή του Γιώργου Τσούγκου, για τους αγώνες του ανοιχτού. Παράλληλα θα βοηθήσει στα Βίκος Street Relays στη Θεσσαλονίκη και θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα για τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό δηλώνει:

«Τα Βίκος Street Relays δείχνουν το κοινωνικό πρόσωπό τους, στηρίζουν και αγκαλιάζουν παιδιά που έχουν ανάγκη κι αυτό είναι το πιο σημαντικό», είπε ο Έλληνας αθλητής και καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει όπως μπορεί. Άλλωστε σαν αθλητής ο ίδιος θέλει όταν αγωνίζεται να έχει την στήριξη των φιλάθλων.

«Το λιγότερο που έχω να κάνω από τη μεριά μου είναι να προσκαλέσω τον κόσμο να έρθει στο ομορφότερο σημείο της Θεσσαλονίκης, στην παραλία και στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να προσφέρουν και στον εαυτό τους και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη», καταλήγει ο Θρακκιώτης Μεσογειονίκης του 2013.