Μεικτές Ομάδες: Πρωταθλήτρια στους Παίδες η ΕΠΣ Μακεδονίας! Η πορεία προς τον τίτλο και οι αγώνες με ΕΠΣ Έβρου, Θράκης και Ξάνθης

 

Πρωταθλήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων αναδείχθηκε η ΕΠΣ Μακεδονίας, η οποία στον όμιλο είχε λάβει μέρος και είχε παίξει απέναντι και στις τρεις εκπροσώπους των νομών της Θράκης.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδισε όλους τους Θρακιώτες στο πέρασμά της με ευρείες νίκες και χωρίς να δεχθεί γκολ. Συγκεκριμένα είχαμε τα αποτελέσματα: ΕΠΣ Εβρου – ΕΠΣ Μακεδονίας 0-5, ΕΠΣ Θράκης – ΕΠΣ Μακεδονίας 0-4, ΕΠΣ Μακεδονίας – ΕΠΣ Ξάνθης 9-0.

Στην βαθμολογία η ΕΠΣ Μακεδονίας είχε 21 βαθμούς έναντι 16 των Σερρών, 13 της Δράμας, 10 της Ξάνθης και της Καβάλας, 5 του Έβρου, 4 της Θράκης και… μηδέν της ΕΠΣ Χαλκιδικής. Στην β’ φάση η ΕΠΣ Μακεδονίας νίκησε την ΕΠΣ Πιερίας με 2-0.

Στα ημιτελικά η ΕΠΣ Μακεδονίας επικράτησε της  ΕΠΣ Μεσσηνίας με 3-0 στα πεναλτι, καθώς σε κανονική διάρκεια και παράταση οι δυο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 1-1. Ετσι η ΕΠΣ Μακεδονίας πέρασε στον τελικό που έγινε στη Νέα Σμύρνη και επικράτησε της ΕΠΣ Ηρακλείου με 1-0.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέοι πρωταθλητές παρέλαβαν τα μετάλλια και τα διπλώματά τους από τον Βασίλη Χατζηπαναγή.