Η παρέα των επτά Κομοτηναίων που πήγε Ρώμη και έλαβε μέρος στον φημισμένο Μαραθώνιό της

 

Μια παρέα επτά δρομέων, που πάνω από όλα είναι φίλοι, πήγαν από την Κομοτηνή στη… Ρώμη, προκειμένου να λάβουν μέρος στον φημισμένο μαραθώνιο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Οι Αντώνης Φραντζής, Φυδάνης Παλές, Πέτρος Γιαγτζόγλου, Νίκος Αγόρας, Γιώργος Κασάπης, Κώστας Δημούλας και Χρήστος Μποζατζής, έφτιαξαν τις βαλίτσες τους, εφοδιάστηκαν με τα αθλητικά τους και πέταξαν για Ρώμη! Οι έξι πρώτοι είναι και μέλη της ομάδας τρεξίματος που έχει δημιουργήσει το Action Club της Κομοτηνής και δίνει την ευκαιρία σε δρομείς, ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου άθλησης, να γνωρίσουν το τρέξιμο, με τη σωστή καθοδήγηση.

«Το γυμναστήριό μας έχει δημιουργήσει ένα κλαμπ ανθρώπων που όλοι μας αγαπάμε το τρέξιμο. Έχουμε τρέξει σε αρκετούς μαραθωνίους, όπως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και σιγά-σιγά ξεκινήσαμε και στον εξωτερικό. Το Νοέμβριο του 2016 έγινε η αρχή στον μαραθώνιο του Δουβλίνου, όπου τρία άτομα συμμετείχαμε», αναφέρει στην εφημερίδα «Χρόνος» ο Φυδάνης Παλές. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον μαραθώνιο μια μοναδική εμπειρία και εξηγεί τις ιδιαιτερότητες του να τρέχει κανείς τη διαδρομή σε χώρα του εξωτερικού.

«Είναι μια μοναδική εμπειρία, γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται για το κράτος από το οποίο προέρχεσαι. Όλοι ενδιαφέρονται να καταφέρουν να τερματίσουν σε αυτή την ιστορική διαδρομή. Ο κόσμος, που παρακολούθησε, ήταν πάρα πολύς και μας εμψύχωνε. Για παράδειγμα, όταν βλέπουνε Έλληνες φωνάζουν στα αγγλικά “αυθεντικός μαραθώνιος”. Οπότε είναι πάρα πολύ όμορφη η εμπειρία και ένα καταπληκτικό συναίσθημα όταν τερματίζεις», αναφέρει για την εμπειρία και συνεχίζει συμπληρώνοντας πως «φέτος η ιδιαιτερότητα ήταν πως σε όλη τη διαδρομή έβρεχε, κάτι που την έκανε δυσκολότερη και σίγουρα ξεχωριστή, γιατί στην ουσία έτρεχες κι έβλεπες όλα τα αξιοθέατα της Ρώμης κάτω από καταρρακτώδη βροχή. Δε νομίζω πως αν πηγαίναμε απλώς για διακοπές θα… βγαίναμε έξω σε τόσο μεγάλη βόλτα».

Φυσικά, η Ρώμη είναι μια από τις ομορφότερες και πιο ιστορικές πόλεις της Ευρώπης, και μια εκδρομή δεν θα μπορούσε να αφορά αποκλειστικά και μόνο τον μαραθώνιο. Έτσι, με την ευκαιρία της διαδρομής, οι δρομείς έμειναν για τέσσερις ημέρες στην περιοχή και είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε αυτή. «Αυτές τις τέσσερις μέρες καταφέραμε να γνωρίσουμε λίγο την …αιώνια πόλη και να ζήσουμε τον παλμό της. Επισκεφτήκαμε το Πάνθεον, όλες τις κεντρικές πλατείες, το Βατικανό, και φυσικά το Κολοσσαίο, στο οποίο γίνεται η εκκίνηση. Τέλος, κάναμε και μια βόλτα στη νυχτερινή ζωή της πόλης», λέει στην εφημερίδα “Χρόνος” ο Φυδάνης Παλές.

Αναφορικά με αυτές καθαυτές τις επιδόσεις τους,  οι χρόνοι των επτά κομοτηναίων δρομέων στον Μαραθώνιο της Ρώμης που διεξήχθη στις αρχές του μήνα ήταν οι εξής: Αντώνης Φραντζής 3:59:40, Φυδάνης Παλές 4:01:08, Πέτρος Γιαγτζόγλου 4:05:30, Νίκος Αγόρας 4:09:57, Γιώργος Κασάπης 4:31:30, Κώστας Δημουλάς 5:02:17, και ο Χρήστος Μποζατζής στα 4:45:15.

«Όλοι μας κάναμε ατομικά ρεκόρ, όμως επειδή δεν είμαστε ούτε …νεαρά παιδιά αλλά ούτε επαγγελματίες αθλητές, είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνουμε μια καλή επίδοση. Αλλά τρέχουμε για την τρέλα μας! Παρόλα αυτά καταφέραμε να βελτιώσουμε και τους ατομικούς μας χρόνους. Τώρα κάνουμε ήδη προετοιμασία για τον επόμενο μαραθώνιο, που λογικά θα επιλέξουμε την κλασική διαδρομή της Αθήνας ή, εναλλακτικά, μια διαδρομή του εξωτερικού», καταλήγει ο Φυδάνης Παλές.