ΕΠΣ Θράκης: Νικητής ο Ίασμος στο ντέρμπι της αγωνιστικής επί της Ελπίδας Σαπών που “αποχαιρετά” την Γ’ Εθνική

 

Στο ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής των πλεί οφ της Α΄κατηγορίας ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου επικράτησε στο γήπεδο του της Ελπίδας Σαπών με 2-1, παρέμεινε στην κορυφή και άφησε εκτός στόχου πρωταθλήματος τους φιλοξενούμενους.

Παρουσία 200 ατόμων στο γήπεδο Ιάσμου οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατα και έχασαν πολλές καλές ευκαιρίες στο 11 και στο 18′ με τον Αντωνιαδη για να πετύχουν κάποιο τέρμα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, ενω η Ελπίδα Σαπών ισορροπήσε το παιχνίδι χάνοντας καλή ευκαιρία με τον Πάλι στο 32′, με το πρωτο ημίχρονο να μενει στο μηδεν για τους δυο αντιπαλους.

Στο δεύτερο μέρος που ήταν καλύτερο, με την σέντρα ο Μέγας Αλέξανδρος πέτυχε γκολ με πλασε του Αντωνιάδη σε αντεπίθεση στο 46΄γραφοντας το 1-0. Λίγο αργότερα πάλι ο Αντωνιάδης έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, ενω στο 51΄οι φιλοξενούμενοι θα ζητήσουν πέναλτι για χερι του Γκιρετλι Ναζήμ, αλλα ο διαιτητής Κακουλίδης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 57΄οι γηπεδούχοι θα διπλασιάσουν τα τέρματα τους όταν σε σέντρα από τα δεξιά του Χατζητουλούσης ο Βιόπουλος με κεφαλιά έκανε το 2-0

Η Ελπίδα προσπάθησε να αντιδρασει ανέβασε την απόδοση της μειώνοντας σε 2-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πασχάλη στο 79΄σε χέρι του Γκιρετλί που αυτη την φορα καταλόγισε ο Κακουλίδης. Η Ελπίδα προσπάθησε αλλα δεν τα κατάφερε στο τελος να απειλήσει χανοντας στο 83′ μια καλή ευκαιρία με τον Αλη Οσμάν μετα από φαση του Νεαζή Αλη που επεστρεψε σαν αντίπαλος στον Ίασμο. Το τελευταίο δεκάλεπτο υπήρξε κάποια ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου λόγω της σημαντικότητας της συνλαντησης τα οποία εδεν πήραν έκταση.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟ (Αϊβάζης): Κορωνάκης, Ζαχαρόπουλος, Χασάν Χισήμ, Χουσείν, Μπενέκος, Χατζητουλούσης, Γιαννακιτσίδης, Μπιμπασή (89΄Παπαχατζής), Γκιρετλί (84΄Μεχμέτ), Αντωνιάδης, Βιόπουλος

ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ (Χαριτόπουλος): Ποιμενίδης, Βελιμπασάκης, Κουδούνης, Πασάς, Ριζόπουλος, Αλή Οσμάν, Νεαζή Αλή, Καραθανάσης, Πασχάλης, Πάλη (89΄Βαϊόπουλος ), Καραμπάτσιος (62΄Β. Καραθανάσης)