ΕΠΣ Θράκης: Καταιγιστικός ο ΠΑΟΚ Κοσμίου πέρασε δια… περιπάτου από την έδρα του Ορφέα Ξυλαγανής

 

Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε και με 5 χορταστικά γκολ κατάφερε να νικήσει τον κατώτερο Ορφέα Ξυλαγανής για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης. 

Το Κόσμιο πλέον παραμένει στη τρίτη θέση της βαθμολογίας έχοντας μόλις ένα βαθμό διαφορά από το Σιδηροχώρι και τον Ίασμο. Ο Ορφέας Ξυλαγανής από την άλλη παραμένει στην 6η θέση της βαθμολογίας και αποχαιρετά κι εκείνος την Γ’ Εθνική.

Από το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν φανερό ότι ήθελε πάση θυσία το παιχνίδι, θέλοντας να συνεχίσουν το σερί από τη προηγούμενη εβδομάδα. Στην αρχή του παιχνιδιού καμία από τις δυο ομάδες δεν έχει κάποια αξιόλογη φάση και το παιχνίδι απέκτησε ενδιαφέρον μετά το πέναλντι που σφύριξε ο διαιτητής υπέρ του Κοσμίου. Ο Ροδουσάκης μάρκαρε έντονα τον Τσαγκαλίδη , ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος και η εσχάτη των ποινών είχε φτάσει για τη Ξυλαγανή, όπως αναφέρει το RodopiSports. Ο Ερκάν ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0 για το Κόσμιο. Μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, το μεν φιλοξενούμενο Κόσμιο κρατούσε το 1-0 και ο δε γηπεδούχος Ορφέας δυσκολεύτηκε να κάνει κάποια καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει.

Στην επανάληψη η τρελή πορεία του ΠΑΟΚ Κοσμίου συνεχίστηκε, με τα απανωτά λάθη της Ξυλαγανής να αποτελούν μεγάλες ευκαιρίες του Κοσμίου. Στο 57′ ο Ερκάν θα κάνει το 2-0 μετά από ασίστ του Φλέγγα, γεγονός που θα εμψυχώσει κι άλλο τους φιλοξενούμενους. Στο 75′ ο Μουρατίδης με ένα κοντινό σουτ θα κάνει το 3-0 που κλειδώνει τη νίκη του Κοσμίου. Ένα λεπτό αργότερα στο 76′ με γκολ του Αραμπατζή, ο ΠΑΟΚ κάνει το 4-0 και πλέον παίζει άνετα μέχρι το τέλος του παιχνιδιού όπου ο Ταμάμης θα γράψει και το εντυπωσιακό 5-0 στο 90′. Περίεργο απόγευμα λόγω των δύσκολων αποφάσεων για τον διαιτητή Ρόιδο και τους βοηθούς Τζιώτζιο και Μπαλάφα.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ (Τσορμπατζόγλου): Νασόπουλος, Παναγιωτίδης (67΄Αλακίδης), Ιωάννου, Ηλιόπουλος, Ροδουσάκης,  Χουσείν (67΄Απαλαγάκης), Ζώβληκας, Γιατσάι, Δερέμπεης (46΄Μπόζης), Γεωργιάδης, Οσμάν
ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Δίγκας): Δεληγιάννης, Τσαγκαλίδης (69΄Μουρατίδης), Γιαπρακτσής, Μητρούσης, Ταμάμης, Ξενάκης, Αραμπατζής (81΄Μαδούρας), Κυπιρτόγλου, Αμέτ, Φλέγγας (76΄Ζουμπιάδης), Στοίνοβιτς