ΕΠΣ Έβρου: Νίκη τίτλου για την ΑΕ Διδυμοτείχου επί της Ένωσης Άνθειας Αρίστεινου στην ρεβάνς του τελικού κυπέλλου

 

Σε ένα παιχνίδι για την 20η αγωνιστική που κατά πολλούς θα έκρινε εαν η ΑΕ Διδυμοτείχου θα κατακτήσει ή όχι τον τίτλο, η ΑΕΔ μπροστά στους ενθουσιώδεις φίλους της που σχεδόν γέμισαν για άλλη φορά το γήπεδο “βούρκο” του Διδυμοτείχου επικράτησε δύσκολα με 1-0 της Ένωση Άνθειας Αρίστεινου που ήθελε την ρεβανς για την ήττα στον τελικό κυπέλλου στο Σουφλί.

Οι γηπεδούχοι που ήθελαν μόνο νίκη ώστε να παραμείνουν στην κορυφή δύο στροφές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος παρότι στο πρώτο ημίχρονο φάνηκαν αγχωμένοι κατάφεραν στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου να σκοράρουν με το γκολ -ποιου άλλου- του σκόρερ του Χρήστου Γιαννόπουλου  και να πάρουν το τρίποντο μισό πρωτάθλημα.

Στο πρώτο ημίχρονο το Διδυμότειχο μπήκε πιο συγκρατημένο θέλοντας να κρατήσει δυνάμεις για όλο το παιχνίδι και να μη κάνει αρκετά λάθη που θα του κοστίσουν. Τη πρώτη ευκαιρία την είχε ο Ιντζές στο 4ο λεπτό αλλά η κεφαλιά του κατέληξε άουτ. Οι επόμενες ευκαιρίες ανήκουν στην Ένωση Άνθειας από τον Καλέτσιο στο 9ο λεπτό και τον Καπανίκα στο 11ο που δε βρήκαν στόχο και η δεύτερη χάρη στη τρομερή επέμβαση του Κυριακίδη. Στα μέσα περίπου του πρώτου μέρους, στο 25ο λεπτό η ΑΕΔ κάνει ακόμη μια καλή ευκαιρία με συνεργασία Θάνου- Γιαννόπουλου που δεν απέδωσε. Στις επόμενες δύο και τελευταίες καλές φάσεις πριν λήξει το ημίχρονο, πρωταγωνιστεί το δίδυμο της προηγούμενης φάσης και ο Αγγελακάκης, ο οποίος έχασε μεγάλη ευκαιρία με τη σουτ του να βρίσκει στο πόδι του Δουμπουλάκη.

Στο δεύτερο μέρος το Διδυμότειχο έβαλε το γκόλ σχεδόν από τα αποδυτήρια καθώς στο 52′ ο Ιντζές με κάθετη πάσα στέλνει στον Γιαννόπουλο, ο οποίος σουτάρει και βρίσκει τα δίχτυα της Άνθειας. Στο 54′ και πάλι ο Γιαννόπουλος είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-0 αλλά η μπάλα βρήκε δοκάρι. Στο 62′ ο Καπανίκας μετά από γέμισμα του Λίτσιου βρέθηκε μέσα στη περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 71′ άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΔ που βρίσκει για ακόμη μια φορά μπροστά της τον Δομπουλάκη, ο οποίος έκοψε τον Αγγελακάκη και η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Στο 78′ μετά από ένα διαπληκτισμό του Τζανετάκου με τον Ευφραιμίδη, ο διαιτητής έδειξε και στους δύο παίκτες την κίτρινη κάρτα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του Τζανετάκου, ο οποίος είχε δεχθεί και νωρίτερα άλλη μια κίτρινη κάρτα. Η ΑΕΔ παρότι έμεινε με δέκα παίκτες κράτησε το 1-0 και κατάφερε να έρθει μια αναπνοή πριν το τίτλο. Δύσκολες αποφάσεις για την διαιτητική τριπλέτα των Σουβαρά, Τερζόπουλου, Κίτσου.

Πλέον δυο αγωνιστικές πριν το τέλος πρέπει να γίνει θαύμα ώστε να χάσει τον τίτλο αφού θα πρέπει να κάνει “γκέλες” εντός με τις Καστανιές και στην Αλεξανδρούπολη με τον Ιπποκράτη.

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Αναστασιάδης): Κυριακίδης, Θάνος, Παντελίδης, Τζανετάκος, Κοτζά, Πετρόπουλος Σ., Άχπα, Αγγελακάκης(90′ Καΐσας), Γωνιάδης (90′ Καζάλας), Γιαννόπουλος, Ιντζές (68’Μαμρικισβίλι)

ΈΝΩΣΗ ΑΝΘΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΝΟΥ (Φλώρος): Μπαμπλής, Δουμπουλάκης, Δουρουγιδένης, Γεωργαντζόπουλος, Λιτσιος, Καλέτσιος, Δεδελούδης (58′ Μαλτέζος), Πατσιώρας, Καπανίκας (84′ Μιχαλτσίδης), Εφραιμίδης, Μαρασλής