Super League: Αυλαία στα εκτός έδρας ματς με ήττα για την Ξάνθη από την ΑΕΛ που παρέμεινε στην μεγάλη κατηγορία!

 

Χάρη σε μια πολύ δυνατή κεφαλιά του Αναστασόπουλου στο 23’ η ΑΕΛ επικράτησε της Ξάνθης, που ομολογουμένως δεν έπαιξε καλά, με 1-0 και σφράγισε και μαθηματικά την παραμονή της στα μεγάλα σαλόνια, με την Ξάνθη να μένει εκτός πεντάδας οριστικά, να κλειδώνει την έκτη θέση της βαθμολογίας

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, πίεσαν τους Θρακιώτες και στο 24΄ κατόρθωσαν να ανοίξουν το σκορ με έναν αρκετά όμορφο γκολ, όταν στη σέντρα του Αγκάνοβιτς από αριστερά ο Αναστασόπουλος πετάχτηκε πριν τον Λισγάρα και με κεφαλιά-«δυναμίτη» νίκησε τον Ζίβκοβιτς για να γράψει το 1-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ του αγώνα.

Στο 30΄ ο Μπαξεβανίδης απέκρουσε στη γραμμή το σουτ του Ναζλίδη, ενώ στο 43΄ ο Αβραάμ ανάγκασε σε μεγάλη απόκρουση τον τερματοφύλακα της Ξάνθης. Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, μπήκαν καλύτερα στην επανάληψη και έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για να φτάσουν στο 1-1, όταν στο 51ο λεπτό ο Βασιλακάκης έκανε μια σέντρα, με τον Λάζιτς να υποδέχεται τη μπάλα και να πλασάρει, αλλά τον Θεοδωρόπουλο να αποσοβεί την ισοφάριση, κρατώντας την πολύτιμη νίκη για την ομάδα του και χαρίζοντας της την παραμονή στην κατηγορία. Στο 55′ έγινε και η τελευταία ουσιαστική τελική του αγώνα, όταν ο Αγκάνοβιτς βρέθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι, αλλά αστόχησε, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Φάρκας, Γκόλιας, Αναστασόπουλος, Ναζλίδης, Βαρέλα (63΄ Μονιάκης), Αβραάμ, Αγκάνοβιτς (88΄ Μασούρας), Φατιόν, Ντέλετιτς (90΄+4 Λαμπρόπουλος).
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης (69΄ Φλίσκας), Γουάλας, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Πιτσέλι (25΄ Σολτάνι), Βασιλακάκης (69΄ Τριάδης), Λάζιτς, Γιουνές.