Στα σκαριά η κατασκευή νέου γηπέδου 5×5 στην περιοχή του Δοκού από τον Δήμο Αρριανών

 

Την κατασκευή γηπέδου μίνι ποδοσφαίρου 5×5 διαστάσεων συνολικά 46×29 μέτρων στον Δοκό προωθεί ο Δήμος Φιλύρας – Αρριανών, πέρα από την δημιουργία του γηπέδου μπάσκετ και βόλεϊ στα Αρριανά.

Το έργο αυτό θα αποτελεί τον έναν από τους τρεις νέους αθλητικούς χώρους για τους οποίους έχει προκηρυχθεί δημόσιος διαγωνισμός με ανοικτή δημοπρασία, προϋπολογισμού μελέτης 359.405,00 ευρώ (με ΦΠΑ).

Η επιφάνεια του γηπέδου 5×5 που θα κατασκευαστεί στον Δοκό, θα είναι εγκιβωτισμένη εντός των τοιχίων της περίφραξης του γηπέδου, θα επιστρωθεί με ασφαλτικό τάπητα πάνω στον οποίο θα τοποθετηθεί ο συνθετικός χλοοτάπητας τελευταίας γενιάς και θα είναι κατασκευασμένος σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και των απαιτήσεων που θέτει η FIFA.

Το γήπεδο έχει διαστάσεις αγωνιστικού χώρου σύμφωνες με τις ισχύουσες προδιαγραφές, 25 μέτρων x 42 μέτρων και τις περιμετρικές λωρίδες πλάτους 2 μέτρων κατά μήκος των πλευρών του, οπότε ο αγωνιστικός χώρος συνολικά έχει μήκος 29 μέτρων και πλάτος 46 μέτρων.

Ο όλος χώρος περιμετρικά οριοθετείται με την εσωτερική περίφραξη, ύψους 4 μέτρων, με την απαραίτητη είσοδο παικτών και προπονητών.

Η εγκατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα θα γίνει παρουσία εκπροσώπου κατασκευαστή και κατά τρόπο που θα διασφαλίζει την μακρόχρονη συνοχή των ενώσεων δηλ. τα φύλλα θα συρραφτούν μεταξύ των και θα τοποθετούνται κατά τη μικρή διάσταση του γηπέδου, ενώ η γραμμογράφηση γραμμών θα γίνει με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές, με τη διαγράμμιση να γίνεται για αθλήματα δραστηριοτήτων καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και αντισφαίρισης.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν χρηματοδοτούνται εξολοκλήρου από ιδίους πόρους του Δήμου Αρριανών.