Ο Κομοτηναίος “θρύλος” παρών στην στέψη του πρωταθλήματος των Ξενιτίδη, Γιανναράκη και Πλέγα!

 

Η απονομή του 3ου συνεχόμενου Πρωταθλήματος έγινε στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού στην οποία συμμετέχουν 3 παίκτες που έχουν σχέση με την Θράκη και την παρακολούθησε ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που βγήκαν από την περιοχή.

Ο λόγος για τον Κομοτηναίο αντιπρόεδρο βετεράνων τον Γιάννη Γκαιτατζή, εναν από τους μεγαλύτερους παίκτες που αγωνίστηκαν στον Ολυμπιακο (ρεκορντμαν συμμετοχών επί 22χρόνια πριν τον Κούλη Καραταίδη) που πρόσφατα είχε τα 73γενέθλιά του και ξεκίνησε από τον Ορφέα Ξάνθης αν και καταγοταν από την Κρωβύλη της Ροδόπης.

Την απονομή της κούπας, που είναι η 5η για την ομάδα του Ολυμπιακού στη Super League (2010, 2013, 2014, 2015, 2016) και το 6ο στην ιστορία της Νέων πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Super League κ. Γιώργος Στράτος μαζί με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ» κ. Γιώργο Παύλου.

Το παρών στην τελετή απονομής έδωσε εκτός του Γκαιτατζή, ο προπονητής της πρώτης ομάδας κ. Τάκης Λεμονής με τους συνεργάτες του, στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού κ. Γιώργος Δαρίβας μαζί τον Γενικό Γραμματέα κ. Αντώνη Γλύκα και άλλα μέλη του ΔΣ, αλλά και οι Σχολές του Ολυμπιακού από την Αττική.

Ο Ολυμπιακός των βασικών Γιώργου Ξενιτίδη και Κώστα Πλέγα επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα του πρωην παίκτη του Πανθρακικού Απόστολου Βλαχόπουλου στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη σ’ αγώνα της 29ης ημέρας της διοργάνωσης και αύξησε τη διαφορά στο +18 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός έχει άλλους τρεις αγώνες στη διοργάνωση με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, με την Ξάνθη στην πόλη της Θράκης και με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Η ομάδα του Βασίλη Βουζα φέτος σε 27 αγώνες έχει 24 νίκες και 3 ισοπαλίες και κυνηγάει το αήττητο, έχει μόλις 3 ήττες σε 91 αγώνες στα 3 τελευταία χρόνια.

Οι ποδοσφαιριστές που κατέκτησαν το 3ο συνεχόμενο Πρωτάθλημα είναι οι: Ξενιτίδης Γεώργιος, Πλέγας Κωνσταντίνος, Γιανναράκης Αθανάσιος,Αγγελόπουλος Ιωάννης, Αγγελόπουλος Ιωάννης (τερματοφύλακας), Αγιώτης Γεώργιος, Αμπάρα Στέφανος, Ανδρούτσος Αθανάσιος, Αντωνόπουλος Βασίλειος, Βάρκας Ιωάννης, Βρουσάι Μάριος, Γαβαλάς Ιάσων, Γ Καμπετσής Αργύρης, Καράδαης Χρήστος, Κηπουρός Κωνσταντίνος, Κιρτζιαλίδης Κωνσταντίνος, Κουγιός Σταύρος, Κωστανάσιος Αθανάσιος, Λάμπρου Στάθης, Μανθάτης Γεώργιος, Μαρκουλάκης Χρήστος, Μεγαρίτης Κωνσταντίνος, Νικολάου Δημήτρης, Ξύδας Γεώργιος, Πανάγου Κωνσταντίνος, Πέιος Νικόλαος, Σκαφίδας Δημήτριος, Τασιούλης Δημήτριος, Τόλι Άρντιτ, Τσιλίκης Φώτης, Τσιμπούκας Θωμάς, Φουάσης Αντώνης, Χατζηιωαννίδης Ιωάννης, Χατζηχρήστου Χρήστος, Χρήστου Κωνσταντίνος.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Βασίλης Βούζας με συνεργάτες τον Αριέλ Ιμπαγάσα και τον Φώτη Στρακόσια. Δυο αγώνες στον πάγκο της ομάδας κάθισε ο Νίκος Τοπολιάτης.

Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Κ20 Κώστας Πλέγας σημείωσε: «Είμαι υπερήφανος που κατακτώ το 3ο συνεχόμενο πρωτάθλημα με την Κ-20. Είμαι μέλος της ομάδας και στα τρία. Είναι σημαντικό να είσαι μέλος του κορυφαίου συλλόγου της χώρας και ενός εκ των μεγαλυτέρων στην Ευρώπη. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και στους προπονητές μας για την σπουδαία αυτή χρονιά η οποία θα επιδιώξουμε να τελειώσει μ’ έναν ακόμη μοναδικό ρεκόρ. Το αήττητο».