Με δυναμική συμμετοχή από τον Ηρόδικο Κομοτηνής τα Βίκος Street Relays της Καβάλας

 

Με την συμμετοχή και του Αθλητικού Συλλόγου Ηρόδικος που έχει έδρα την Κομοτηνή και αφορά τον αθλητισμό για άτομα με αναπηρία, η οποία θα είναι μάλιστα αρκετά δυναμική, διεξάγεται την Κυριακή στην Καβάλα ο δεύτερος φετινός αγώνας των  Βίκος Street Relays.

Η Καβάλα παίρνει από τη Γλυφάδα την σκυτάλη και αποτελεί τον δεύτερο σταθμό της περιοδείας των φετινών αγώνων σκυταλοδρομιών δρόμου. Εκεί θα στηθεί ένα μοναδικό σκηνικό αθλητισμού και πολιτισμού, συμμετοχής και προσφοράς, κάτω από τη σκιά του Φρουρίου και της γραφικής παλιάς πόλης.

Ο σκοπός των φετινών αγώνων παραμένει εξίσου σημαντικός για την τοπική κοινωνία, που αναμένεται να αγκαλιάσει τη διοργάνωση και να στηρίξει την προσπάθεια όλων για την ενίσχυση του μη κερδοσκοπικού συλλόγου «Πνοή», που στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών ζωής του παιδιού και της οικογένειας.

Την περασμένη Τρίτη  στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», έγινε η επίσημη παρουσίαση των αγώνων, που συνδιοργανώνουν ο αθλητικός σύλλογος «Ερμής 1877», ο ΟΚΑ Καβάλας, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ο Δήμος Καβάλας, έχοντας και φέτος τη μεγάλη και αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Εκεί μίλησε και ο Μιχάλης Ραγκούσης, που  εκπροσώπησε ως πρόεδρος τον σύλλογο ατόμων με αναπηρία «Ηρόδικος», που από το 2014 μέχρι και σήμερα συμμετέχουν ενεργά στα Βίκος Street Relays αναπτύσσοντας και διευρύνοντας αυτή τη συνεργασία, που θα συνεχιστεί με έντονη παρουσία και αυτή την Κυριακή στους αγώνες της Καβάλας.

«Δεν είναι απλά μια διοργάνωση μαζικού αθλητισμού. Είναι η πρώτη και μεγαλύτερη διοργάνωση που έδωσε τη δυνατότητα να βγουν στους δρόμους και να τα τρέξουν, να συμμετέχουν ακόμη και τα άτομα με αναπηρία. Η συμμετοχή είναι κοινή και ο αγώνας κοινός για όλους. Είναι ένα μάθημα Παιδείας», τόνισε κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα όλων όσοι παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου.

Οι αγώνες των σκυταλοδρομιών δρόμου της Καβάλας, θα διεξαχθούν την Κυριακή 23 Απριλίου με ώρα έναρξης 11.30 το πρωί και θα είναι διάρκειας δύο ωρών.
Τα αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των αγώνων είναι:

-Kids Relays 4×50 μ. (3-5 ετών)
-Kids Relays 4×100 μ. (6-11 ετών)
-Street Relays 4×2500 μ. (12 ετών και άνω)
-Street Relays 2×5.000 μ. (14 ετών και άνω)
-Street Run 10 χιλιόμετρα (16 ετών και άνω)