«Το άλμπουμ της ζωής μου»: O Αμέτ Ερκάν αποκαλύπτει στο ThrakiSportS τις αγαπημένες του φωτογραφίες

 

Σίγουρα ένα όπλο δεν προμηνύει πάντα κάτι θετικό. Το συγκεκριμένο όπλο, όμως που διαθέτει η Κομοτηνή και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σίγουρα προκαλεί μαζικές ”συγκινήσεις” στις κερκίδες και τους φιλάθλους. Ο λόγος για τον Αμέτ Ερκάν, ο οποίος είναι μέσα στους αστέρες της ΕΠΣ Θράκης και από τους καλύτερους παίκτες που έχει δείξει η μουσουλμανική μειονότητα. 

Γεννημένος στη Κομοτηνή, ανακαλύπτει από μικρός τη κλίση του στο ποδόσφαιρο και το ίδιο ανακαλύπτουν και στις υποδομές του Πανθρακικού. Επανδρώνει την ομάδα των Κ20 και εντυπωσιάζει σε κάθε παιχνίδι. Οι επιθετικές του ικανότητες γίνονται γνωστές και στην γειτονική Ξάνθη και ο Ερκάν σε λίγο καιρό βρισκόταν στους Επίλεκτους της Κ20 της Ξάνθης. Εφόσον τα ηλικιακά περιθώρια για τις υποδομές ξεπεράστηκαν, επέστρεψε πίσω στην πατρίδα του για να αγωνιστεί στην ΕΠΣ Θράκης και την Ελπίδα Σαπών. Αποτελεί πλέον έναν από τους σημαντικούς παίκτες της περιοχής και είναι περιζήτητος. Ακολουθεί ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου με τον οποίο κατακτά το ντάμπλ και χρίζεται πρώτος σκόρερ της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Θα ξαναβγεί εκτός συνόρων της Ροδόπης, αυτή τη φορά όμως στην άλλη γειτονιά, τον Έβρο και την ομάδα του Σουφλίου. Ήταν πρώτο σκόρερ της ομάδας και κάθε αντίπαλος τον ανέφερε στα ρεπορτάζ του για το παιχνίδι που κάνει. Μετά από ένα χρόνο θα συνεχίσει και πάλι στον Έβρο αλλά αυτή τη φορά στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Παρά τη φημολογία ότι θα συνέχιζε εκεί, επιστρέφει και πάλι στα γνώριμα γήπεδα της ΕΠΣ Θράκης που έχει ”αλώσει” αρκετές φορές φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ Κοσμίου και έχοντας προπονητή τον κ. Δίγκα που τον θεωρεί έναν από τους καλύτερους προπονητές του νομού. Με τον ΠΑΟΚ Κοσμίου κατέκτησε και το κύπελλο, το οποίο αφιέρωσε και στις μεγαλύτερες επιτυχίες της ζωής του, τα δυο του παιδιά.

Του ζητήσαμε, όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα από κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού της περιοχής μας, να ξεφυλλίσει τα προσωπικά και οικογενειακά άλμπουμ και να επιλέξει ο ίδιος τις φωτογραφίες που αγαπά περισσότερο, που τον έχουν σημαδέψει περισσότερο, που θεωρεί ότι συνοψίζουν την μέχρι σήμερα (αθλητική και όχι μόνο) πορεία του.

O Αμέτ Ερκάν ανταποκρίθηκε με χαρά σε αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, επέλεξε τις αγαπημένες φωτογραφίες του και ξεφυλλίζει μαζί μας το «άλμπουμ της ζωής του», εξηγώντας τι βλέπουμε σε κάθε εικόνα. Γνωρίστε λοιπόν τον Αμέτ Ερκάν μέσα από τα μάτια του…Αμέτ Ερκάν!