Κύπελλο Ερασιτεχνών: Μεγάλη μάχη πρόκρισης στις Σέρρες για την ΑΕ Διδυμοτείχου απέναντι στην Ελπίδα Σκουτάρεως (16:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Με την 3η αγωνιστική της Α’ φάσης συνεχίζεται το 46ο κύπελλο ερασιτεχνών το οποίο δίνει μια θέση στην Γ’ Εθνική, με την ΑΕ Διδυμοτείχου να φιλοξενείται στις Σέρρες από την έμπειρη κυπελλούχο Σερρών ομάδα της Ελπίδας Σκουταρίου στον τελικό του 1ου ομίλου, με τον νικητή να έχει το πλεονέκτημα έδρας μεχρι και τον τελικό της διοργάνωσης.

Θυμίζουμε η ΑΕ Διδυμοτείχου έχει κατακτήσει το κύπελλο την σεζόν 1979-80 όταν στο Καυτανζόγλειο κέρδισε με 1-0 την Νεάπολη. Αυτό ήταν και το μοναδικό κύπελλο για τον Έβρο, ενω στο πρώτο κύπελλο ερασιτεχνών τη σεζόν 1971-72 ο ΓΣ Αλεξανδρούπολης (όπως ονομάζόταν τότε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης) ηττήθηκε στην Λεωφόρο 3-2 από τον Φοίβο Κρεμαστής Ρόδου.

Μόνο μια ακόμη φορά τη σεζόν 1991-92 το κύπελλο κατέληξε στην Θράκη όταν η Ασπίδα Ξάνθης νίκησε στην Λεωφόρο με 3-1 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 0-0) την Κέρκυρα, ενω τη σεζόν 1996-97 η Δόξα Υφαντών Kομοτηνής (ΑΕ Ποντίων) ηττηθηκε στον τελικό της Λεωφόρου με 1-0 από την Ιωνία Χανίων.

Η ΑΕ Διδυμοτείχου προκρίθηκε κερδίζοντας στην έδρα της την Προσοτσάνη με 4-0 και τον ΠΑΟΚ Κόσμιο με 1-0 στις καθυστερήσεις με γκολ του Γιαννόπουλου και θέλει την νίκη όσο τίποτε άλλο ώστε να αποκτήσει το πλεονέκτημα έδρας μεχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

Μάλιστα η ΑΕΔ δέιγμα το πόσο θέλει να προχωρήσει συνέχισε της προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Γιάννη Αναστασιάδη έχοντας μόνο 2 μέρες ρεπό το Μ. Σαββατο και την Κυριακή του Πάσχα, ενω και η διοίκηση της ομάδας έδειξε ότι δεν φείδεται εξόδων, προκειμένου η ομάδα να είναι απερίσπαστη και ξεκούραστη στην πρόσπάθεια της πρόκριση διανυκτεύρευσε την Τρίτη στις Σέρρες.

Από την άλλη η Ελπίδα Σκουτάρεως νίκησε στην πρώτη φάση με 0-1 τον Άρη Αβάτου στη Ξάνθη με γκολ του Μπόζινταρ Τάντιτς αν και δεν ήταν καλύτερη και μεσα σε αμφισβήτηση από τους γηπεδούχους και προκρίθηκε χωρίς αγώνα στην τρίτη φάση της διοργάνωσης. Ο νέος προπονητής της Ελπίδας Ηλίας Εγγονίδης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα κι όλοι οι παίκτες βρίσκονται στη διάθεση του, όπως το ίδιο συμβαίνει και στο στρατόπεδο της ΑΕΔ όπου όλοι δήλωσαν παρόντες.

Χαρακτηριστικό των δυο ομάδων ότι η Ελπίδα Σκουτάρεως και η ΑΕΔ έχουν τα ίδια χρώματα (πράσινο άσπρο) και το ίδιο σήμα (το τριφύλλι).

Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν από την ΕΠΟ οι Παλιούρας, Φράγκος και Μιχτατίδης από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί live στις 4 από το ThrakiSportS, όπως έγινε και στους προηγούμενους αγώνες του κυπελλου ερασιτεχνών που αγωνίστηκαν οι Θρακιώτικες ομάδες.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ