«Σκυλίσιο» δημοσίευμα για επαφές Πανόπουλου με… Πανθρακικό και Εθνικό Αλεξανδρούπολης για την «ΠΑΕ Ξάνθη-Θράκη»

 

Σχεδόν δέκα μέρες μετά την «βόμβα» που πέταξε ο Χρήστος Πανόπουλος περί δημιουργίας μιας ισχυρής και ενιαίας ομάδας στην Θράκη, που θα έχει έδρα και στους τρεις νομούς, το θέμα εξακολουθεί να συζητείται και να συντηρείται μετά και από πρόσφατο δημοσίευμα της ιστοσελίδας SportDog για προχωρημένες επαφές του ιδιοκτήτη της Ξάνθης «με τις διοικήσεις του Πανθρακικού και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ώστε να επέλθει συμφωνία και να συγχωνευτούν οι τρεις ομάδες και να συστήσουν μία ΠΑΕ που θα εκπροσωπεί ολόκληρη τη Θράκη».

Ο «σκύλος» του SportDog επικαλείται αξιόπιστες πληροφορίες για αυτό το δημοσίευμα, που αναδημοσιεύθηκε και από τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τονίζει ότι «η Θράκη αποτελεί ένα ιδιαίτερο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας μας και ο Χρήστος Πανόπουλος όντας πάνω από 30 χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου διαθέτει την εμπειρία και τη διορατικότητα ώστε να προχωρά σε κινήσεις που διασφαλίζουν τα συμφέροντα της ομάδας του».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται, ο Χρήστος Πανόπουλος έχει ήδη συζητήσει το ενδεχόμενο συγχώνευσης της ομάδας του με τον Πανθρακικό, γεγονός που όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, είναι κάτι που ισχύει αλλά έχει συμβεί πριν περίπου έξι χρόνια. Ωστόσο το SportDog υποστηρίζει ότι «τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε και ραντεβού με μέλη της διοίκησης της ομάδας της Κομοτηνής». Αναφέρονται μάλιστα και ονόματα, καθώς επισημαίνεται ότι «Θοδωρής Σαββάκης, Χάρης Μαυρομάτης και Άρης Σκιαδόπουλος συναντήθηκαν με τον Χρήστο Πανόπουλο σε καλό κλίμα και συζήτησαν την πιθανότητα συγχώνευσης των ομάδων και από ότι φαίνεται “τα έχουν βρει”».

Το πρόβλημα είναι ότι το ένα από αυτά τα ονόματα δηλώνει άγνοια για μια τέτοια συνάντηση, το δεύτερο αποφεύγει συστηματικά οποιαδήποτε δήλωση μετά την αποχώρηση του Πανθρακικού από το πρωτάθλημα καθώς έχει και κώλυμα απαγόρευσης διοικητικής ενασχόλισης με το ποδόσφαιρο, ενώ το τρίτο είναι ένα όνομα που ακόμα και στην Κομοτηνή προκαλεί έκπληξη η αναφορά του.

Παράλληλα, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «ο Χρ. Πανόπουλος έχει επαφές και με μέλη της διοίκησης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης όπου και εκεί συνάντησε εύφορο έδαφος για συζητήσεις πάνω στην ίδια βάση όπως με τον Πανθρακικό». Ωστόσο και αυτό είναι κάτι που δεν επιβεβαιώνεται, αν και με τον δαιδαλώδη τρόπο που διακλαδώνεται διοικητικά ο Εθνικός δεν μπορεί κανείς με βεβαιότητα να αποκλείσει να έχει γίνει κάποια φιλολογική συζήτηση με κάποιον άνθρωπο είτε του Ερασιτέχνη είτε του ποδοσφαιρικού είτε κάποιου άλλου τμήματος του Εθνικού.

«Βέβαια, είναι εύλογο πως σε ένα τέτοιο εγχείρημα θα υπάρξουν και αρκετές δυσκολίες, όμως ας μην ξεχνάμε πως τα θετικά τέτοιου είδους ενεργειών είναι πολλά περισσότερα από τα αρνητικά», καταλήγει το δημοσίευμα που αφού κάνει αναφορά στα γεγονότα ότι η Ξάνθη είναι οικονομικά υγιής, δεν έχει χρέη, διαθέτει σύγχρονες γηπεδικές και προπονητικές εγκαταστάσεις ενώ η περιοχή διαθέτει πολύ ταλέντο, συμπεραίνει ότι «μπορεί το νέο εγχείρημα να στηριχθεί σε γερές βάσεις και με τη δυναμική που θα φέρει η ένωση να αγκαλιαστεί από τους ακρίτες».

Τέλος, αφού το δημοσίευμα του SportDog επισημαίνει ότι «έχει πέσει ήδη στο τραπέζι το ποια θα είναι η έδρα της νέας ομάδας», καθώς «έχει συζητηθεί η νέα ομάδα να μην έχει σταθερή έδρα(!) και τα εντός έδρας παιχνίδια να εναλλάσσονται στις τρεις μεγάλες πόλεις της Θράκης (Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη)», καταλήγει ότι ένα άλλο θέμα που φέρεται να έχει συμφωνηθεί είναι αυτό της ονομασίας της νέας ομάδας. «Αυτό θα είναι το “ΠΑΕ Ξάνθη – Θράκη”», καταλήγει το δημοσίευμα του SportDog που έγινε μέχρι και πρωτοσέλιδο σε τοπικές εφημερίδες, όπως το εικονιζόμενο από τον «Μαχητή Θράκης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ