O Πασχαλινός «έλεγχος» των… επιδόσεων και των αποδόσεων των Θρακιωτών στην Ευρώπη

 

Μέτριο ήταν αυτό το εορταστικό Σαββατοκύριακο για τους Θρακιώτες του εξωτερικού, αφού αν και αρκετοί αγωνίστηκαν μόνο οι πρωην του Πανθρακικού Μάρτινς του Άρη Λεμεσού και ο Παπουλής σκόραραν.

Αναλυτικά, στην συγκεκριμένη ανάρτηση συγκεντρώσαμε τι έκαναν οι Θρακιώτες του εξωτερικού το Σαββατοκύριακο στα διάφορα γήπεδα της Ευρώπης, εκτός των Ελληνικών συνόρων (η στήλη θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα και με νέα ονόματα που τυχόν μας διαφεύγουν):

ΙΤΑΛΙΑ
Βασίλης Τοροσίδης (Μπολόνια): Ως βασικός ολόκληρο ενηντάλεπτο αγωνίστηκε ο Ξανθιώτης αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος και της Μπολόνια στην εκτός έδρας “λευκη” ισοπαλία στο Παλέρμο και εβαλε “ταφόπλακα” στις ελάχιστες πιθανότητες των Σικελών για παρμονή που εμειναν 10 βαθμούς κάτω από την Έμπολι και την ζώνη του υποβιβασμού. Η Μπολόνια αυτη την στιγμή είναι 15η με 35 βαθμούς και αδιάφορη από τα μισά του πρωταθλήματος και μετά.

Κώστας Πελτέκης (Βολούντας Σπολέτο): Δεν ειχαμε αγωνιστική δραση για την Σπολέτο που βρίσκεται δευτερη, 7 βαθμούς πίσω από την Βιλαμπάνιο.

ΡΩΣΙΑ
Γιούρι Λοντιγκιν (Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης): Αν και Πάσχα κανονικη αγωνιστική είχαμε στην Ορθόδοξη Ρωσία όπου ο Ελληνορώσος πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης, έμεινε ξανά στον πάγκο στην ήττα της ομάδας του εκτός έδρας με την πρωτοπόρο Σπαρτακ, και πλέον 7 αγωνιστικές πριν το τέλος βρίσκεται τρίτη με 43 βαθμούς, ενω η Σπάρτακ Μόσχας που εχει 54 δύσκολα θα χάσει τον τίτλο.

ΒΕΛΓΙΟ
Δημήτρης Γούτας (Κόρτραϊκ): Βασικός ήταν ο πρώην αμυντικός της Ξάνθης, που αγωνίστηκε για ολόκληρο το 90λεπτο στην εντος εδρας ήττα με 0-3 της ομάδας του από την Γκενκ, και παρέμεινε στην 3η θέση της ειδικής βαθμολογίας με 4 βαθμούς.

Xoσε Μαρία Κάσες (Μεουπεν): Ο πρωην Ισπανός μεσοεπιθετικός του Πανθρακικού έμεινε στον πάγκο στο εντός εδρας 3-3 με την Λοκερεν (βασικός ο Γκαλίτσιος) και εφτασε τους 5 βαθμούς στα πλει οφ για το Europa League.

ΙΣΠΑΝΙΑ
Δημήτρης Σιόβας (Λεγκανές): Βασικός αγωνίστηκε ο πρώην παίχτης της Ξανθης, του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού στην εντός έδρας ήττα 0-1 από την Εσπανιολ, που έμεινε στους 27 βαθμούς, 5 πιο πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και την Χιχόν.

Αλέις Βινταλ (Μπαρτσελόνα): Εκτός αποστολής στην νικη 3-2 επί της Σοσιεδαδ όπως και στην υπόλοιπο της χρονιάς θα είναι o πρώην παίκτης του Πανθρακικού Αλέις Βιντάλ λόγω σοβαρού τραυματισμού στον αστράγαλο.

Χαβίτο (Γκιχουελο): Ως αλλαγή από το 63′ αγωνίστηκε ο πρωην εξτρεμ του Πανθρακικου και Αρη στο εντυπωσιακο 8-1 επί της Ισάρα και ανεβηκε 2 βαθμούς πάνω από την ζωνη του υποβιβασμού στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας.

Κάρλος Κάλβο (Μπανταλόνα): Βασικός για 51′ αγωνίστηκε ο Ισπανός πρωην μέσος της Ξάνθης στην νικη επί της Σαμπαντελ με 0-2 αποτέλεσμα που την έφερε στην τέταρτη θέση με 53 βαθμούς.

ΤΣΕΧΙΑ
Νταβίντ Λαφάτα (Σπάρτα Πράγας): Βασικός επί 90 λεπτά αγωνίστηκε ο πρώην επιθετικός της Ξάνθης, στην εκτός έδρας ήττα εκπηξη από την Βισότσινα Γιλάβα με 1-0 και εμεινε τρίτη 13 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Πλζεν.

ΠΟΛΩΝΙΑ
Αρκάντιους Μάλαρτζ (Λέγκια Βαρσοβίας): Βασικός και για 90 λεπτά αγωνίστηκε ο πρώην παίκτης της Ξάνθης και του Παναθηναϊκού στην εντός έδρας ισοπαλια εκπληξη της ομάδας του επί της Κόρονα, αποτέλεσμα που την κράτησε  στην δεύτερη θέση και 1 βαθμο κάτω από την Γιαγκελόνια.

Σίτο Ριέρα (Σλασκ Βρότσλαβ): Βασικός για ενενήντα λεπτα αγωνίστηκε ο πρωην επιθετικός του Πανθρακικού στην εντός εδρας ισοπαλία 2-2, με την Λέτζνα με την ομαδα του να βρίσκεται 11η με 33 βαθμούς.

Γιαννης Ποτουρίδης (Λέγνιτσα): Δεν αγωνίστηκε ο πρωην αμυντικός του Πανθρακικού στην εκτός έδρας νικη 0-2 της Μιετζ Λέγνιτσα επί της Κατοβίτσε για την συναρπαστική 2η κατηγορία της Πολονίας που την εφερε 3 βαθμούς από την κορυφή.

ΤΟΥΡΚΙΑ
Στηβ Μπέλεκ (Ουμρανίγιεσπορ): Δεν είχαμε αγώνες λόγω εκλογών στην Τουρκία.

ΚΡΟΑΤΙΑ
Σάββας Γκέντσολου (Χάιντουκ Σπλιτ): Βασικός αγωνίστηκε ο πρωην παίκτης της ΑΕΚ, που έχει ρίζες και από την Αλεξανδρούπολη στην εντός έδρας νικη με 3-0 της ομάδας του επί της Τσιμπάλια και βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 50 βαθμούς, 22 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ριέκα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Aλέξης Καλαϊτζίδης (Ρουρντορφ): Ισόπαλη με σκορ 2-2 αναδείχθηκε με την Ντουρεν η ομάδα του Καλαιτζίδη για την 5η κατηγορία Γερμανίας, με τον Θρακιώτη πορτιέρο να μην αγωνίζεται καθόλου σε αυτό παιχνίδι και την ομαδα του να μενει 2 βαθμούς πίσω από τα μπαράζ ανόδου.

Κώστας Τσαμούρης (Καιζερσλάουτεν ΙΙ): Δεν αγωνίστηκε καθόλου μένοντας στον πάγκο στην εντός έδρας ήττα με 0-2 της ομάδας του για το πρωτάθλημα της 4ης κατηγορία Γερμανίας από την Βορμάτια Βορμς και η ομαδα του εμεινε στους 30 βαθμούς, 1 παραπάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

ΚΥΠΡΟΣ
Φώτης Παπουλής (Απόλλων Λεμεσού): Ο πρώην επιθετικός του Πανθρακικού και αρχηγός του Απόλλωνα Λεμεσού αγωνίστηκε ως βασικός πετυχαίνοντας μάλιστα και το μοναδικό γκολ της ομάδας του στην μεγαλη νικη με 1-0 επί του ΑΠΟΕΛ για τα πλει οφ και μειωσε την διαφορα στο -4 από το πρώτο ΑΠΟΕΛ και εφτασε τα 14 φετος συνολικα στο πρωταθλημα.

Ροτζέριο Μάρτινς (Αρης Λεμεσου): Ο πρωην μεσοεπιθετικός του Πανθρακικού πέτυχε και πάλι τερμα με πέναλτι αλλά και ένα αυτογκολ στην σημαντικη νικη με 3-2 επί της Καρμιώτισσας. Έτσι ο Άρης ξεφυγε 5 βαθμούς από την θέση του υποβιβασμού και την Δόξα Κατωκοπιάς.

Βασίλης Σκούρτης (Άρης Λεμεσού): Ο πρώην φορ της Ξανθης δεν αγωνίστηκε καθόλου αφού ήταν εκτός αποστολής στην νικη επί της Καρμιώτισσας με 3-2.