Πάσχα στην… Περσία παρέα με την Εθνική Ομάδα της πολύπαθης λόγω εμφυλίου Συρίας για τον Ανδρέα Χρηστίδη και τους αθλητές του

 

Στο Ιράν βρίσκεται ο ξανθιώτης Ανδρέας Χρηστίδης, προπονητής του ΑΣ Ταεκβοντό Ορέστης Βασίλης Ξάνθης, που μετέχει ως αρχηγός αποστολής στην επίλεκτη ομάδα της ΕΤΑΒΕ η οποία λαμβάνει μέρος στο 28ο fajr G1 στην πόλη Σάρι.

Ο θρακιώτης προπονητής και οι αθλητές του έφτασαν το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης στην Τεχεράνη μέσω Κωνσταντινούπολης και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν με ένα λεωφορείο άλλης εποχής στην πόλη που θα φιλοξενήσει τους αγώνες.

Ωστόσο εκεί, σε αυτό το παλιό λεωφορείο, «ο αθλητισμος εφερε παλι κοντα ανθρωπους και έθνη, δειχνοντας ετσι το μεγαλειο του σεβασμου και της αλληλοκατανοησης μεταξυ διαφορετικων πολιτισμων», όπως έγραψε ο ίδιος ο Χρηστίδης.

Και διευκρίνισε: «Ελλαδα και Συρια μαζι στην ιδια διαδρομη. Η επιλεκτη ομαδα της ΕΤΑΒΕ με την Εθνικη Ομαδα της Συριας!!!». Της πολύπαθης Συρίας που μαστίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο τα τελευταία έξι χρόνια.

Άλλωστε, μόλις το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου είχαμε άλλη μια επίθεση αυτοκτονίας στο Χαλέπι, κατά κομβόι λεωφορείων που μετέφερε άμαχους σε ασφαλές μέρος υποτίθεται, με αποτέλεσμα 121 αθώοι άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους και δεκάδες ακόμα να τραυματιστούν, ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

Ο αθλητισμός ενώνει και είναι σίγουρο ότι αυτό το Πάσχα, στο μακρινό Ιράν, στα βάθη της Περσίας, θα μείνει αξέχαστο τόσο στον Ανδρέα Χρηστίδη όσο και στους τρεις αθλητές που συνοδεύει από την επίλεκτη ομάδα της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος.