Αναχωρεί για το κορυφαίο προπονητικό καμπ ευρωπαίων επιλέκτων του Λουξεμβούργου ο 12χρονος Κίμωνας Μήτκας του Εθνικού

 

Ένα παιδί από την Θράκη περιλαμβάνεται στους τρεις επίλεκτους έλληνες αθλητές που θα πάρουν μέρος στο  προπονητικό καμπ επιλογών Under 12 του Λουξεμβούργου, που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Από την Δευτέρα του Πάσχα 17 έως και τις 24 Απριλίου θα βρεθούν στο ευρωπαϊκό δουκάτο για να ζήσουν αυτή την ξεχωριστή και πολύτιμη εμπειρία ο Κίμων Μήτκας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και οι Αλέξανδρος Μαδέσης και Δήμητρα Πετσίβα.

Οι διοργανωτές έκαναν γνωστό ότι λόγω του υψηλού αριθμού δηλώσεων από διάφορες χώρες δεν μπορούσαν να δεχτούν όλα τα παιδιά, που έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους κι έτσι από την Ελλάδα θα είναι τρεις τελικά oι συμμετοχές.

Οι Μαδέσης και Μήτκας είναι αντίστοιχα οι δύο πρώτοι παμπαίδες στο ranking list, ενώ η Πετσίβα δικαιούτο τη μία θέση στις παγκορασίδες ως νούμερο 1 της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας.

Όλα τα παιδιά είναι 12 ετών. Ο Μαδέσης αγωνίζεται φέτος στον Α.Ο. Ηράκλειο 2001. Ο Μήτκας, όπως προαναφέρθηκε, ανήκει στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και η Πετσίβα στον Ο.Ε.Α. Έδεσσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση προετοιμασίας Selection Hopes του Λουξεμβούργου αφορά γεννηθέντες από το 2005 και μετά. Κάθε εθνική ομοσπονδία είχε δικαίωμα να προτείνει μέχρι δύο αθλητές και δύο αθλήτριες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) θα έχει τρεις προπονητές και θα επιλέξει αργότερα από το καμπ τις καλύτερες παγκορασίδες και τους καλύτερους παμπαίδες.

Αυτές οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της E.T.T.U. και περιλαμβάνει συγκεντρώσεις σε διάφορες χώρες όπου γίνονται επιλογές για προπονητικά καμπ παγκόσμιας εμβέλειας και φυσικά την ομάδα επιλέκτων για το Εuroproject της E.T.T.U.