Θα υπάρξει «Ανάσταση» για τον Πανθρακικό; Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για την ομάδα της Κομοτηνής…

 

Η Ανάσταση του Θεανθρώπου γεμίζει με το μήνυμα της αισιοδοξίας τις καρδιές των Χριστιανών το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Στο φίλαθλο κοινό της Κομοτηνής, ωστόσο, η αγωνία είναι αν θα υπάρξει Ανάσταση και για την μεγάλη ομάδα της πόλης, τον Πανθρακικό, που πριν τρεις μήνες αποχώρησε από το πρωτάθλημα υπό το βάρος των χρεών που δημιούργησαν οι διοικήσεις της.

Η απάντηση κάθε άλλοι παρά εύκολη είναι. Η ΠΑΕ έπαψε να υφίσταται ως ανώνυμη εταιρεία και τίθεται σε εκκαθάριση, ωστόσο ο νόμος είναι αυστηρός και αναφέρει ότι τα χρέη απέναντι στο κράτος (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κλπ) δεν σβήνουν αλλά κυνηγούν και τα μέλη των διοικήσεων, ενώ απέναντι στα φυσικά πρόσωπα (παίκτες, προπονητές, υπαλλήλους) παγώνουν αλλά θα αναβιώσουν κατά το ήμισι αν και όποτε η ομάδα παίξει πάλι σε επαγγελματική κατηγορία.

Θεωρητικά ο Πανθρακικός, αποχωρώντας από το πρωτάθλημα της Football League, υποβιβάζεται στην αμέσως πιο κάτω κατηγορία. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτή η κατηγορία είναι η Γ’ Εθνική, που είναι ερασιτεχνική. Συνεπώς ο σύλλογος μπορεί να κατέβει σε αυτό το πρωτάθλημα με την ευθύνη προφανώς του Ερασιτέχνη Πανθρακικού, αφού η τελευταία διοίκηση της ΠΑΕ δεν επιτρέπεται να ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο μέχρι να αποπληρώσει τα χρέη προς το κράτος.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη έχει δηλώσει στο ThrakiSportS ότι θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως εφικτώ για «να μην σβήσει η φλόγα του Πανθρακικού» και το τελευταίο διάστημα γίνεται μια προσπάθεια να αναζητηθούν χρηματοδότες που θα αναλάβουν να στηρίξουν με τον οβολό τους αυτό το εγχείρημα, ώστε τουλάχιστον του χρόνου η ομάδα να δηλώσει συμμετοχή στην Γ’ Εθνική και να παρουσιάσει ένα αξιοπρεπές σύνολο που θα διεκδικήσει την παραμονή του στην κατηγορία.

Λέμε παραμονή, γιατί ούτως ή άλλως ο Πανθρακικός για έναν χρόνο δεν θα επιτρέπεται να προβιβαστεί στην κατηγορία την οποία εγκατέλειψε την  προσπάθεια στα μισά του πρωταθλήματος. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο νέο πρωτάθλημα ο Πανθρακικός θα ξεκινήσει με αρνητικό πρόσημο στους βαθμούς. Συνεπώς αν κατέβει στην Γ’ Εθνική, ο στόχος θα είναι να παραμείνει εκεί και να μην υποβιβαστεί στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης.

Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι λένε ότι ίσως θα ήταν πιο σώφρον ο Πανθρακικός να πάει απευθείας στο τοπικό και απλώς να εκμεταλλευθεί το γεγονός ότι προέρχεται από ψηλά για να πάει απευθείας στην Α’ Ερασιτεχνική (αυτήν την στιγμή η ομάδα ΑΠΣ Πανθρακικός, που έτρεχε ο ερασιτέχνης με τις ακαδημίες του, βρίσκεται στην Β’ ΕΠΣ Θράκης χωρίς ελπίδες ανόδου με βάση την βαθμολογική της κατάταξη).

Οι οπαδοί αυτού του επιχειρήματος επισημαίνουν ότι σε αυτήν την περίπτωση ο Πανθρακικός θα διεκδικήσει του χρόνου τον τίτλο στην Α’ ΕΠΣ Θράκης και την άνοδο στην Γ’ Εθνική την σεζόν 2018-2019, με σκοπό αμέσως μετά να μπορεί άνετα να διεκδικήσει άνοδο και στην Β’ Εθνική από το 2020, ενώ αν κατέβει από Σεπτέμβρη στην Γ’ Εθνική, θα κινδυνεύσει να βρεθεί το 2018-2019 στο τοπικό και κατά συνέπεια όλος ο σχεδιασμός για την σταδιακή άνοδο της ομάδας στις μεγάλες κατηγορίες θα πάει πίσω.

Αυτό ωστόσο είναι ένα σενάριο που αν και έχει λογική βάση, δεν θέλει με τίποτα να σκέφτεται η ΕΠΣ Θράκης. Με την Δόξα Προσκυνητών ήδη στην Γ’ Εθνική, η  Ροδόπη έχει την χρυσή ευκαιρία τη νέα χρονιά να διαθέτει όχι μόνο δύο (μαζί με τον φετινό πρωταθλητή της Α’ ΕΠΣ Θράκης) αλλά τρεις ομάδες. Αν ο Πανθρακικός δεν κατέβει να αγωνιστεί, μοιραία θα χαθεί αυτή η ευκαιρία.

Κυρίως όμως, υπάρχει ο φόβος αν ο Πανθρακικός βρεθεί στο τοπικό, να μην μπορέσει εύκολα να σηκώσει ξανά κεφάλι, όσο βαριά φανέλα και αν έχει. Θα χαθεί το ενδιαφέρον του κόσμου, θα χαθεί το όνομα πέραν της Ροδόπης και σταδιακά θα υπάρξει κίνδυνος ολοκληρωτικής εξαφάνισης της ομάδας από τον χάρτη, όπως άλλωστε τόσες ιστορικές ομάδες έχουν εξαφανιστεί το τελευταίο διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, κάποιοι λένε ότι η λύση μπορεί να είναι η συγχώνευση. Το παράδειγμα πριν δύο δεκαετίας με την Ξυλαγανή δεν στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία. Ένα σενάριο που ακούστηκε για συγχώνευση με την Δόξα Προσκυνητών δεν δείχνει ούτε βάση να έχει αλλά και ακόμα να έχει, να μην περπατάει, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα δώσει τρίτη ομάδα στην Ροδόπη στην Γ’ Εθνική.

Τελευταίο σενάριο που έχει ακουστεί η περίφημη μεγάλη συγχώνευση με την Ξάνθη, την οποία δείχνει να επιθυμεί σφόδρα ο ιδιοκτήτης της Χρήστος Πανόπουλος. Έχουν αρχίσει να πληθαίνουν στην Κομοτηνή οι αρχικά λιγοστές φωνές που έλεγαν ότι αυτή είναι η μόνη λύση για να μην σβήσει ο πυρσός του Πανθρακικού. Αλλά στην παρούσα φάση, το σενάριο αυτό δείχνει και το πιο δύσκολο. Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος τρέχει, τα σενάρια που ακούγονται είναι πολλά, αλλά η «Ανάσταση» του Πανθρακικού μοιάζει να είναι μακριά…

Материалы по теме:

Ο πραγματικός τελικός θα γίνει κανονικά! ΕΠΣ Ξάνθης – ΕΠΣ Εύβοιας για το Region’s Cup (11.00πμ, LIVE ThrakiSportS)
Μπορεί να υπάρχει μπάχαλο και να είναι στον αέρα ο τελικός του Κυπέλλου μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, ωστόσο η πραγματική γιορτή του ...
«Βόμβα» με ομόφωνο «όχι» της Ξάνθης και των άλλων 11 της SL2 στην συγχώνευση με την Football League
Η ΠΑΕ Ξάνθη και οι υπόλοιπες 11 ομάδες της Super League 2 τάχθηκαν κατά της προωθούμενης αναδιάρθρωσης του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη για συγχώνευση της ...
Μετά τον Μίκουλιτς, κοντά και σε Ρομέου ο Πανθρακικός!
Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος --Σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Ρομέου Περέιρα βρίσκεται ο Πανθρακικός. Οι Κομοτηναίοι έχουν βρει το «οκτάρι» που ...
Super League: Κλείδωσαν στην ΕΡΤ με ποσό-ρεκόρ τα εντός έδρας παιχνίδια της Ξάνθης
  Με ποσό – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για τα δεδομένα του πρωταθλήματος της Super League, η Ξάνθη θα μεταδίδεται την προσεχή ...
Οι πρώτες δηλώσεις του νέου αποκτήματος της Ξάνθης
Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης -  Τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Ξάνθης έκανε το απόγευμα το νέο ...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here