Γ’ Εθνική: Ένα επίσημο παιχνίδι σε διάστημα έξι ολόκληρων εβδομάδων ο Ορφέας Ξάνθης!!!

 

Αυτό θα μπορούσε να γίνει μονάχα στην Ελλάδα, αφού ο Ορφέας Ξάνθης, μια ομάδα που αγωνίζεται στα εθνικά πρωταθλήματα της χώρας μας και συγκεκριμένα στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, την άλλη εβδομάδα θα έχει συμπληρώσει ένα διάστημα 6 εβδομάδων, ή αλλιώς ενάμιση μήνα ή αλλιώς… 42 ημερών, στην διάρκεια του οποίου θα έχει δώσει (με το πρωτάθλημα σε πλήρη εξέλιξη) μόλις ένα επίσημο παιχνίδι!

Από τις 13 Μαρτίου έως και σήμερα οι συγκυρίες ανάγκασαν τον Ορφέα Ξάνθης να παίξει μονάχα ένα επίσημο ματς, στις 2 Απριλίου στην Αριδαία με τον τοπικό Αλμωπό.

Πιο πριν το τελευταίο επίσημο ματς ήταν το επεισοδιακό με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στην Ξάνθη, στις 12 Μαρτίου. Ακολούθησε το ρεπό της ομάδας για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος στην 23η αγωνιστική που διεξήχθη στις 19 Μαρτίου, καθώς το πρωτάθλημα ξεκίνησε με μια ομάδα μείον. Αμέσως μετά είχαμε την διακοπή του πρωταθλήματος, επισήμως λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών Ομάδων, ανεπισήμως επειδή συνέπεσε με την αργία της 25ης Μαρτίου εκείνο το Σαββατοκύριακο. Έτσι, μετά τις 12 Μαρτιου, το επόμενο (και μοναδικό) επίσημο ματς του Ορφέα ήταν όταν ταξίδεψε στην Αριδαία για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Αλμωπό.

Αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι που έδωσε η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή πριν τη διακοπή για το Πάσχα, αφού και στην επόμενη 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος, στον Ορφέα θα αντιμετώπιζαν την ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου που έχει όμως εδώ και καιρό αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και έτσι πήραν την περασμένη Κυριακή τη νίκη άνευ αγώνα. Αυτήν την Κυριακή δεν έχει και πάλι πρωτάθλημα λόγω Πάσχα, οπότε αγωνιστική δράση και πάλι θα έχουμε από την Κυριακή του Θωμά. Συνεπώς, φτάνουμε τις έξι εβδομάδες ή αν θέλετε τις 42 ημέρες, στο διάστημα των οποίων ο Ορφέας θα έχει παίξει ένα μόλις επίσημο παιχνίδι.

Άντε μετά ο Μπάμπης Χταζημεστής να κρατήσει συγκεντρωμένους τους παίκτες του, δεδομένου ότι και τα εναπομείναντα παιχνίδια δεν έχουν ουσιαστικά βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού ούτε κίνδυνος υποβιβασμού υπάρχει αλλά ούτε και ελπίδες ανόδου.