Η επίθεση του Ντέμη Νικολαΐδη κατά της UEFA και τα πλήρη αποτελέσματα στις διοργανώσεις της σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ

 

Ο Ντέμης Νικολαΐδης σχολίασε την απόφαση της UEFA να διεξαχθεί το Ντόρτμουντ – Μονακό πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από την τρομοκρατική επίθεση.

Μετά τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος ήταν συγκλονισμένος μετά τα όσα έζησε εκείνος και οι συμπαίκτες το βράδυ της Τρίτης (11/4) με την επίθεση με εκρηκτικά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ και ξέσπασε κατά της UEFA, και ο Ντέμης Νικολαΐδης σχολίασε μέσω φωτογραφίας που δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook την απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας να διεξαχθεί το ματς με τη Μονακό πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από το συμβάν.

Ο αλεξανδρουπολίτης παλαίμαχος επιθετικός και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ δημοσίευσε φωτογραφία με τους οπαδούς της Ντόρτμουντ να κρατούν δύο πανό με τα μηνύματα: “Στις 6:45 (τοπική ώρα) η έναρξη. Πλάκα κάνετε;”. Μάλιστα, τοποθέτησε τη φωτογραφία αυτή κι ως φωτογραφία εξωφύλλου.

Με αυτόν τον τρόπο ο Ντέμης Νικολαΐδης διατυπώνει τη διαμαρτυρία του για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης σε λιγότερες από 24 ώρες από τις εκρήξεις στο πούλμαν της γερμανικής ομάδας.


Ωστόσο αυτό δεν ήταν το μόνο εξωαγωνιστικό περιστατικό που συγκλόνισε αυτό το τριήμερο των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων. Μετά την αναβολή για 22 ώρες του αγώνα Μπορούσια – Μονακό λόγω τρομοκρατικού χτυπήματος, το ματς της Πέμπτης μεταξύ της Λιόν και της Μπεσικτάς για το Europa League καθυστέρησε να ξεκινήσει κατά 45 λεπτά. Αιτία τα επεισόδια που ξεκίνησαν εκτός γηπέδου από τους Τούρκους οπαδούς και συνεχίστηκαν εντός, όταν μπήκαν μέσα κι άρχισαν να πετροβολούν τους Γάλλους. Εκείνοι αναγκάστηκαν να μπουν εντός αγωνιστικού χώρου για να διαφύγουν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανικός, όπως και στο παιχνίδι όπου οι Γαλλοι εκαναν την ανατροπή στο φιναλε επικρατώντας με 2-1.

Συνοπτικά τα αποτελέσμα του τριημέρου και στις δύο διοργανώσεις της UEFA:
EUROPA LEAGUE
Άντερλεχτ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (86′ Ντεντόνκερ / 36′ Μχιταριάν)
Θέλτα – Γκενκ 3-2 (15′ Σίστο, 17′ Ιάγο Άσπας, 38′ Γκουιντέτι / 10′ Μπούτιους, 67′ Μπούφελ)
Άγιαξ – Σάλκε 2-0 (23′ πέν. και 52′ Κλάασεν)
Λιόν – Μπεσίκτας 2-1 (83′ Τολίσσο, 85′ Μορέλ-15′ Μπάμπελ)CHAMPIONS LEAGUE
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μονακό 2-3
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λέστερ 1-0
Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα 3-0