«Το άλμπουμ της ζωής μου»: O Νίκος Παλέντζας αποκαλύπτει στο ThrakiSportS τις αγαπημένες του φωτογραφίες

 

Επιμέλεια αφιερώματος: Έλενα Καρατζίδου

Αναζητά σε κάθε αναμέτρηση τη πρόκληση, που δεν είναι άλλη από την έξαψη της νίκης και παραμένει κυριολεκτικά και μεταφορικά εκεί. Κάθε μαχητής έχει μια μάχη που είτε τον καθιερώνει είτε τον καταστρέφει και ο Νίκος Παλέντζας σίγουρα έχει καθιερωθεί για τα καλά στο χώρο του Βόλεϊ.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη με μια έφεση στα καλλιτεχνικά. Παρόλα αυτά το βόλεϊ ήταν κάτι που τον γοήτευσε στη συνέχεια και φάνηκε να του τραβά το ενδιαφέρον. Τα πρώτα του ”επαγγελματικά” σερβίς τα έκανε στον Ηρακλή, όπου άρχισε να μπαίνει για τα καλά στο κόσμο του βόλεϊ, εκεί κοντά στο 2007. Παρέμεινε μέχρι το 2009 και αγωνίζεται στη συνέχεια στον Γαλαξία για δύο χρόνια στην Α2 κατηγορία.  Το 2011 υπογράφει στον Άρη για ένα χρόνο και συνεχίζει να κλέβει τις εντυπώσεις. Η επόμενη σεζόν τον βρίσκει στον Μέγα Αλέξανδρο όπου μένει κι εκεί για ένα χρόνο.

Το 2013 θα κάνει το ”απόλυτο” καθώς θα καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να παίξει και στις 3 πιο γνωστές ομάδες της πόλης του. Πρώτα ο Ηρακλής, στη συνέχεια ο Άρης και έρχεται ο ΠΑΟΚ για ένα εξάμηνο στα τέλη του 2013. Οι αρχές του 2014 τον βρίσκουν λίγο μακριά από τη Θεσσαλονίκη πια στη Νίκη Αιγινίου. Η αγάπη του όμως για τη πόλη του παρέμεινε και γι’ αυτό το λόγο επιστρέφει το 2014 στη πρώτη του ομάδα, τον Ηρακλή. Το 2016 μπαίνει στο στόχαστρο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και τελικά υπογράφει και κάνει μια από τις καλύτερες χρονιές του με την φανέλα του.

Παράλληλα με όλα αυτά κατάφερε να τελειώσει ανάμεσα σε προπονήσεις και αγώνες, τις σπουδές του στο Παιδαγωγικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θράκης. Αγωνιστικά είναι μέλος της Εθνικής Oμάδας, όπου μετράει 21 συμμετοχές με την φανέλα της γαλανόλευκης, την οποία φόρεσε μέχρι και στο Μεξικό.

Του ζητήσαμε, όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα από κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού της περιοχής μας, να ξεφυλλίσει τα προσωπικά και οικογενειακά άλμπουμ και να επιλέξει ο ίδιος τις φωτογραφίες που αγαπά περισσότερο, που τον έχουν σημαδέψει περισσότερο, που θεωρεί ότι συνοψίζουν την μέχρι σήμερα (αθλητική και όχι μόνο) πορεία του.

O Νίκος Παλέντζας ανταποκρίθηκε με χαρά σε αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, επέλεξε τις αγαπημένες φωτογραφίες του και ξεφυλλίζει μαζί μας το «άλμπουμ της ζωής του», εξηγώντας τι βλέπουμε σε κάθε εικόνα. Γνωρίστε λοιπόν τον Νίκο Παλέντζα μέσα από τα μάτια του… Νίκου Παλέντζα!