Προβληματισμός σε Ασπίδα Ξάνθης, ΓΑΣ και ΑΕ Κομοτηνής για τη μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος

 

Μετά από τρεις εβδομάδες από την τελευταία αγωνιστική που έγινε την Κυριακή των Βαΐων θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα σε Β’ και Γ’ Εθνική Κατηγορία, κάτι το οποίο προκαλεί προβληματισμό στις τρεις ομάδες της Θράκης που μετέχουν στα πρωταθλήματα και συγκεκριμένα στην Ασπίδα Ξάνθης, τον ΓΑΣ και την ΑΕ Κομοτηνής.

Αιτία της μεγάλης αυτής διακοπής είναι το γεγονός ότι η ΕΟΚ προγραμμάτισε να διεξαχθεί από τις 19 έως τις 23 Απριλίου η Τελική Φάση του Εφηβικού Πρωταθλήματος. Για το λόγω αυτό η Ομοσπονδία μετέφερε για τις 30 Απριλίου την έναρξη των Εθνικών Πρωταθλημάτων, καθώς κάποια από τις ομάδες θα βρίσκεται στις 6 φιναλίστ του εφηβικού πρωταθλήματος.

Φυσικά θα μπορούσε να διεξάγει κανονικά την αγωνιστική των Εθνικών Πρωταθλημάτων στις 23 Απριλίου και αν κάποια ομάδα μετέχει με την εφηβική της ομάδα στην τελική φάση να αναβληθεί η αναμέτρηση της και να διεξαχθεί μεσοβδόμαδα.

Αυτό αναγκάζει τις τρεις ομάδες της Θράκης (και όχι μόνο) να βγουν εκτός ρυθμού στο κρισιμότερο κομμάτι του πρωταθλήματος, καθώς και στη Β’ και στη Γ’ Εθνική απομένουν 4 αγωνιστικές για να ολοκληρωθούν.