Κύπελλο Ερασιτεχνών: Μάχη στο Διδυμότειχο μεταξύ ΑΕΔ και ΠΑΟΚ Κοσμίου (16:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Με την 2η αγωνιστική της Α’ φάσης συνεχίζεται το 46ο κύπελλο ερασιτεχνών το οποίο δίνει μια θέση στην Γ’ Εθνική, με την ΑΕ Διδυμοτείχου να υποδέχεται τον ελλιπή ΠΑΟΚ Κοσμίου και τον νικητή της αναμέτρησης να συνεχίζει στον τελικό του 1ου ομίλου.

Εκεί βρίσκεται η κυπελλούχος Σερρών Ελπίδα Σκουτάρεως των Γκόγκα, Τάντιτς που απέκλεισε με επεισοδιακό τρόπο και ελέω διαιτησίας τον Άρη Αβάτου και περιμένει να αντιμετωπίσει στις 19 Απριλίου τον νικητή της αναμέτρησης του Διδυμοτείχου.

Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν από την ΕΠΟ οι κ. Ψωμόπουλος, Βερνέζης και Δεδονάκη όλοι από την ΕΠΣ Καβάλας με παρατηρητή τον Χαλβατζή απο την ΕΠΣ Ξάνθης.

Θυμίζουμε η ΑΕ Διδυμοτείχου έχει κατακτήσει το κύπελλο την σεζόν 1979-80 όταν στο Καυτανζόγλιο κέρδισε με 1-0 την Νεάπολη. Αυτό ήταν και το μοναδικό κύπελλο για τον Έβρο, ενω στο πρώτο κύπελλο ερασιτεχνών τη σεζόν 1971-72 ο ΓΣ Αλεξανδρούπολης (όπως ονομάζόταν τότε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης) ηττήθηκε στην Λεωφόρο 3-2 από τον Φοίβο Κρεμαστής Ρόδου.

Μόνο μια ακόμη φορά τη σεζόν 1991-92 το κύπελλο κατέληξε στην Θράκη όταν η Ασπίδα Ξάνθης νίκησε στην Λεωφόρο με 3-1 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 0-0) την Κέρκυρα, ενω τη σεζόν 1996-97 η Δόξα Υφαντών Kομοτηνής (ΑΕ Ποντίων) ηττηθηκε στον τελικό της Λεωφόρου με 1-0 από την Ιωνία Χανίων. Ο αγώνας θα μεταδοθεί live από το ThrakiSportS.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ