Κύπελλο Ελλάδος: Πήρε το αίμα του πίσω ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη και έβαλε γερές βάσεις πρόκρισης επί του ΠΑΟΚ

 

Μπορεί πριν λίγες ημέρες ο Παναθηναϊκός να έχασε με κατεβασμένα τα χέρια στην Τούμπα για το πρωτάθλημα, αλλά ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον πρώτο αγώνα Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων έστησε μαεστρικά την ομάδα του και κατάφερε να σκοτώσει τον δικέφαλο του Βορρά και να βάλει γερές βάσεις πρόκρισης στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός, που αυτή τη φορά είχε… απαρτία κατάφερε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ, που κατέβηκε στην Αθήνα πολύ χαλαρός, και ευφησυχασμένος μετά και την νίκη με 3-0 την Κυριακή που μας πέρασε, κάτι το οποίο φυσικά πλήρωσε, όπως ήταν αναμενόμενο. Με εξαίρεση, λοιπόν, το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, ο Παναθηναϊκός είχε τον πλήρη έλεγχο και έκανε ότι ήθελε.

Κατάφερε μάλιστα να φτάσει στο 1-0, όχι με σκόρερ τον συνήθη ύποπτο, αλλά τον Ροντρίγκο Μολέδο, που εκμεταλλεύθηκε μια σέντρα του Μάρκους Μπεργκ στο 21ο λεπτό και με μια ωραία κεφαλιά έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Ο Παναθηναϊκός, αντί να προσπαθήσει να κρατήσει απλά το υπέρ του σκορ, βγήκε και κυνήγησε αμέσως το δεύτερο τέρμα του, ώστε να βάλει όσο πιο γερές βάσεις πρόκρισης. Κάτι το οποίο και κατάφερε, έστω και με κάποια καθυστέρηση όταν ο Λέτο έκανε το 2-0 με δικό του τέρμα στο 83′, μετά από ασίστ και πάλι του Μάρκους Μπέργκ.

Από την πλευρά του ο Μαρίνος Ουζουνίδης δήλωσε στην κάμερα του Cosmote TV:

«Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια, ήμασταν καλύτεροι στο γήπεδο, πετύχαμε δύο τέρματα, θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα. Με εξαίρεση μία φάση του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, κοντρολάραμε καλά το παιχνίδι. Παίζουν δύο μεγάλες ομάδες, έχομε ένα προβάδισμα, αλλά θα πρέπει να πάμε και να παίξουμε ποδόσφαιρο στην Τούμπα γιατί είναι σίγουρο πως ο αντίπαλός μας θα αντιδράσει».