Με… buzzer beater γκολ του Γιαννόπουλου στις καθυστερήσεις η ΑΕ Διδυμοτείχου λύγισε το Κόσμιο και πάει Σέρρες για τον τελικό

 

Με ένα γκολ του αρχηγού της και πρώτου της σκόρερ Χρήστου Γιαννόπουλου στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων της κανονικής διάρκειας και ενώ όλοι προετοιμάζονταν για την ημίωρη παράταση, η κυπελλούχος της ΕΠΣ Έβρου ΑΕ Διδυμοτείχου λύγισε την μαχητική ομάδα του ΠΑΟΚ Κοσμίου και προκρίθηκε στον τελικό του Α’ Ομίλου του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, εκεί όπου την άλλη Τετάρτη θα αντιμετωπίσει στις Σέρρες την Ελπίδα Σκουτάρεως.

Η ΑΕΔ είχε από την αρχή την υπεροχή στον αγώνα, κάτι που ήταν και αναμενόμενο εάν αναλογιστούμε και το γεγονός πως το Κόσμιο ταξίδεψε στο Διδυμότειχο με μόλις… 12 (!) παίκτες στην αποστολή του, αλλά έπρεπε να φτάσουμε στο.. παρά πέντε, ώστε να μπορέσει να σκοράρει το νικητήριο γκολ και να πανηγυρίσει τη νίκη στο τέλος του αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο, μάλιστα πέτυχε και γκολ από νωρίς, αλλά τελικά ο βοηθός θεώρησε τη φάση ως μη γενόμενη λόγω οφσαϊντ.

Πρώτη φάση, λοιπόν, αυτή του 9ου λεπτού, όταν έγινε ένα σουτ προς την εστία του Δεληγιαννίδη, την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του, αλλά τον διαιτητή να θεωρεί τη φάση ως μη γενόμενη, αφού εκτεθειμένος παίκτης της ΑΕΔ έκανε από πίσω κίνηση προς την μπάλα. Η ΑΕΔ δεν πτοήθηκε, και συνέχισε να πιέζει ψηλά κυνηγώντας το γκολ, όμως δεν τα κατάφερε ούτε στο 22′ ούτε στο 26′, αφού και τις δύο φορές η μπάλα έφυγε αρχικά για λίγο πάνω από τα δοκάρια και στην δεύτερη φάση απελπιστικά άουτ.

Στο 31ο λεπτό ο ΠΑΟΚ Κοσμίου έκανε την πρώτη φάση, η οποία μάλιστα ήταν και πάρα πολύ καλή, αφού οι παίκτες της ομάδας της Κομοτηνής συνεργάστηκαν άψογα, με τη μπάλα να φτάνει τελικά στον Μουρατίδη, ο οποίος από πλεονεκτική θέση κοντά στην δεξιά γωνία της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου άνηκε στους γηπεδούχους, με τον Γιαννόπουλο να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας, αλλά τελικά τον κίπερ του Κοσμίου να βγαίνει εγκαίρως και να τον προλαβαίνει απομακρύνοντας τη μπάλα σε πλάγιο.

Στην επανάληψη η ΑΕΔ συνέχισε να είναι αυτή που πίεζε περισσότερο και κυνηγούσε το γκολ, όμως η πρώτη φάση τους άργησε να έρθει, αφού φτάσαμε στο 63ο λεπτό, για να επιχειρήσει ένα σουτ ο Αγγελακάκης φεύγοντας στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, αλλά να βλέπει τη μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Δεληγιαννίδη. Ο ίδιος παίκτης περίπου δέκα λεπτά μετά απείλησε και πάλι, επιχειρώντας νέο σουτ, αλλά ο Δεληγιαννίδης ήταν παρών και απέκρουσε έστω και με δυσκολία με τα πόδια. Από εκεί και πέρα οι ομάδες έδειξαν να αποδέχονται το σκορ και το γεγονός πως ο αγώνας θα οδηγούνταν στην παράταση.

Φευ! Η ΑΕ Διδυμοτείχου δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, και στην τελευταία φάση του αγώνα, ένα λεπτό πριν τη λήξη του, κατάφερε να σκοράρει το νικητήριο γκολ μετά από μια σέντρα από τα δεξιά του Θάνου, την οποία εκμεταλλεύθηκε ο Γιαννόπουλος και με μια ωραία δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Δεληγιαννίδη στέλνοντας την ομάδα του στην Γ’ φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών εκεί όπου περιμένει ήδη η Ελπίδα Σκουτάρεως που προκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα επί του Άρη Αβάτου.

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Αναστασιάδης): Κυριακίδης, Θάνος, Παντελίδης, Κότζα, Άχπα, Πετρόπουλος Σ., Αγγελακάκης, Μαμρικισβίλι (68′ Γκαβανόζης), Γωνιάδης, Γιαννόπουλος, Πετρόπουλος Κ.

ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Δίγκας): Δελιηγιάννης, Βοργιατζίδης, Γιαπρακτσής, Αραμπάς (64′ Παπαδημητρίου), Μητρούσης, Ξενάκης, Αραμπατζής, Κυπιρτόγλου, Αμέτ, Στοΐνοβιτς, Μουρατίδης

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ