Χρυσός στην Γερμανία, χάλκινος στην Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Τσολακίδης του Α.Σ. Άγιος Γεώργιος Ταεκβοντό Διδυμοτείχου

 

Σχεδόν 50 μέρες μετά την σπουδαία επιτυχία του Γιάννη Τσολακίδη, που κατέκτησε την πρώτη θέση και κατά συνέπεια το χρυσό μετάλλιο στο Διεθνές Πρωτάθλημα “Creti Cup” που πραγματοποιήθηκε στο Ρόιτλινγκεν της Γερμανίας, οι διακρίσεις συνεχίστηκαν για τον Α.Σ. Άγιος Γεώργιος Ταεκβοντό Διδυμοτείχου και σε εγχώριο επίπεδο.

Ο  Σύλλογος  συμμετείχε με τρεις αθλητές στο 2ο Προκριματικό Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη, και κατέκτησε δύο μετάλλια, ένα αργυρό και ένα χάλκινο. Συγκεκριμένα, η Χριστίνα Καπουκρανίδη ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ενώ ο Γιάννης Τσολακίδης στο τρίτο, κερδίζοντας με νοκάουτ στον πρώτο του αγώνα αλλά χάνοντας στον δεύτερο. Ο πρωτοεμφανιζόμενος Απόστολος Καλαιτζής έκανε μια αξιοπρεπή εμφάνιση.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Τσολακίδης, που είχε μείνει 5 μήνες εκτός  τερέν,  λόγω τραυματισμών, με ψυχολογία στο ναδίρ και σχεδόν απροπόνητος, είχε καταφέρει τον Ιανουάριο να κερδίσει την πρώτη θέση στο Ρόιτλιγκεν. Στο πρωτάθλημα αυτό (είναι από τα πιο παλιά πρωταθλήματα της Ευρώπης) συμμετείχαν 500 αθλητές από 11 χώρες της Ευρώπης, όπως Αυστρία, Ελβετία, Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία και το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό.

Με δύο καταπληκτικούς αγώνες με σκόρ 10-7 και 7-3 αντίστοιχα, ο Τσολακίδης κατάφερε και πήρε το κύπελλο, που ήταν το επιστέγασμα της υπομονής, της επιμονής, της σκληρής  προπόνησης και της συνεχούς δουλειάς  των αθλητών και της προπονήτριά  του, τόσο στον αγωνιστικό, όσο  και στον ψυχολογικό τομέα. Σε εκείνη την διοργάνωση δεν είχε συμμετάσχει η Χριστίνα Καπουκρανίδη  λόγω τραυματισμού.

Το διοικητικό συμβούλιο του Α.Σ. Άγιος Γεώργιος Ταεκβοντό Διδυμοτείχου εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση για τα παιδιά που εκπροσώπησαν το σωματείο αλλά και την προπονήτριά τους Δάφνη Παπαδάκη για την δουλειά που κάνει.