Τα 31 Δημοτικά Σχολεία της Θράκης που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού

 

Αντίστροφα μετά ο χρόνος για την 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 2017, που θα διοργανωθεί στις αρχές Μαΐου στην Κομοτηνή και την Καβάλα. Ήδη μάλιστα, 31 σχολεία και από τους τρεις νομούς της Θράκης έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Συγκεκριμένα, το 1ο, το 7ο και το 9ο Δημοτικά Σχολεία Ξάνθης καθώς και το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Φιλίων Ξάνθης, το 1o, το 4ο, το 5ο, και το 6ο από τα Δημοτικά Σχολεία Αλεξανδρούπολης αλλά και  τα 1ο, 2ο, 3ο, 5ο, 6ο, 8ο, 9ο, 10ο, 11ο, 12ο, 13ο Δημοτικά Σχολεία Κομοτηνής, το Δημοτικό Σχολείο Αιγείρου, το Δημοτικό Σχολείο Ξυλαγανής, το Δημοτικό Σχολείο Ροδίτη, το Δημοτικό Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών, τα 1ο και 3ο Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία Κομοτηνής, το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Σημάντρων, το Σχολείο Μάστανλη και τα Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία Σαπών, Λυκείου, Δροσιάς καθώς και το 2ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής είναι μερικά μόνο από τα Σχολεία, τα οποία δήλωσαν ότι θα παρακολουθήσουν και θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να διαχυθεί το εκπαιδευτικό μήνυμα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Περιφέρειάς Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Την διοργάνωση έχει αναλάβει η  Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο των Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, τον Δήμο Κομοτηνής και τον Δήμο Καβάλας, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το ΤΕΙ Καβάλας, την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Αν. Μακεδονίας – Θράκης, την XXΙ Ταξιαρχία, το Λιμεναρχείο Καβάλας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

Οι αγώνες θα γίνουν στην Κομοτηνή και την Καβάλα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Μαΐου θα διεξαχθούν στο χώρο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με επίδειξη ουσιαστικά όλων των ολυμπιακών και παραολυμπιακών αθλημάτων και διεξαγωγή αγώνων μεταξύ των μαθητών γυμνασίων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ενώ την Παρασκευή 5 Μαΐου στην Καλαμίτσα Καβάλας θα διεξαχθούν οι επιδείξεις για τα αγωνίσματα του υγρού στίβου και γενικά που χρειάζονται νερό. Σκοπός είναι οι μαθητές να «παιδευτούν» στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here