ΕΠΣ Ξάνθης: Με χτύπημα «κόμπρας» η Ασπίδα νίκησε την Θαλασσιά κάνοντας δώρο στο Άβατο

 

Την μεγάλη έκπληξη έκανε η Ασπίδα Ξάνθης, αφού υποδέχθηκε την Αναγέννηση Θαλασσιάς και με δύο γκολ στην επανάληψη κατάφερε να πανηγυρίσει μεγάλη νίκη με τελικό σκορ 2-0, η οποία ταυτόχρονα έχρισε σχεδόν πρωταθλητή τον πρωτοπόρο Άρη Αβάτου περίπου στα μισά του μίνι πρωταθλήματος των πλεϊ οφ της Α1 Κατηγορίας!

Η Ασπίδα Ξάνθης ήταν πολύ καλά διαβασμένη και κατάφερε να κλείσει καλά τους χώρους στο πρώτο ημίχρονο, περιμένοντας ταυτόχρονα την κατάλληλη ευκαιρία για να χτυπήσει σαν… «κόμπρα» στην επανάληψη και να πανηγυρίσει στο τέλος την μεγάλη νίκη. Κάπως έτσι ο Άρης Αβάτου, παρά το γεγονός πως έκανε το ρεπό του για τον πρώτο γύρο των πλεϊ οφ, κατάφερε να διατηρήσει την διαφορά του από την δεύτερη Θαλασσιά στους 7 βαθμούς και πλέον κάνει ήδη σχέδια για τη νέα σεζόν.

Η πρώτη ουσιαστική φάση του αγώνα άργησε κάπως να έρθει, αφού έγινε στο 21ο λεπτό, όταν ο εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από καλό σημείο, αλλά η μπάλα «έγλειψε» το δοκάρι. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Χαραλαμπίδη να απειλήσει στο 31′, αλλά το πλασέ του απέκρουσε αντικανονικά εκτός περιοχής με τα χέρια ο Δανδανόπουλος, που είδε και την κίτρινη κάρτα του διαιτητή. Λίγο πριν τη λήξη έγινε και η τελευταία φάση του ημιχρόνου, με τον Χριστοφορίδη να κάνει ένα σουτ, αλλά τους αμυντικούς να του στερούν το γκολ, απομακρύνοντας τη μπάλα στη γραμμή και λίγο πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα του Κισά Ομέρ.

Στην επανάληψη ο Κοντογιαννίδης σχετικά νωρίς, μόλις στο 53ο λεπτό, κατάφερε να βρει με μια σέντρα του τον Κάτση, ο οποίος και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Αναγέννησης, βάζοντας την Ασπίδα σε θέση οδηγού και δίνοντας της «φτερά» για την συνέχεια του παιχνιδιού. Το 2-0 μάλιστα δεν άργησε να έρθει, καθώς μόλις 10 λεπτά αργότερα ο Κοντογιαννίδης από ασίστμαν μετατράπηκε σε σκόρερ, όταν και με πολύ ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Δανδανόπουλου και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ λίγο έλειψε να γίνει και το 3-0, όταν ο Χαραλαμπίδης δύο λεπτά αργότερα έχασε τρομερή ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Χρήστος Σαμαράς): Κισά Ομέρ, Σαμαράς, Κοντογιαννίδης, Σαρηγιαννίδης Α., Κοντομιχάλης, Δογανίδης, Κιαχίδης (65′ Σαββόγλου), Χατζηπαρασκευάς (45′ Νικολούδης), Χαραλαμπίδης, Στεπανιάν (81΄Τζοσκούν), Κάτσης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ (Γιάννης Αποστολίδης): Δανδανόπουλος, Μυλωνάς (69′ Κοτζάκελης), Βουλγαρίδης (65′ Γιαννακούδης), Μπάτζος Δ., Τουργαΐδης Κ., Τουργαΐδης Σ., Κωτίδης, Χριστοφορίδης, Καζάκης, Σαρηγιαννίδης Π.