Με ασφαλιστικά μέτρα κατάσχει την επιχορήγηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης στον Εθνικό για 15.000 ευρώ ο Ανδρεάδης

 

Μια από τις πολλές παλιές οικονομικές πληγές που έχει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έσκασε σαν «βόμβα» στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας, οδηγώντας σε έναν νέο Γολγοθά την διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός.

Με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ο προπονητής της Νίκης Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ανδρεάδης ζήτησε να μην εκταμιευθεί το ποσό της επιχορήγησης των 30.000 ευρώ από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης στον ΜΓΣ Εθνικός, αν δεν του καταβληθεί πρώτα ένα ποσό 15.000 ευρώ που του οφείλεται από την περίοδο που καθόταν στον πάγκο της ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Ανδρεάδης (στην φωτογραφία δεξιά από το φάιναλ φορ των κορασίδων το Σάββατο, καθώς τυγχάνει και ομοσπονδιακός προπονητής στις μικρές ηλικίες των κοριτσιών και βρέθηκε στην Ξάνθη για να το παρακολουθήσει) ήταν ο προκάτοχος του Σάκη Μουστακίδη στην τεχνική ηγεσία του Εθνικού και την επόμενη χρονιά είχε αναλάβει τις ακαδημίες του συλλόγου.

Ο ΜΓΣ Εθνικός είχε αναγνωρίσει το οικονομικό χρέος του προς τον σύλλογο και είχαν εκδοθεί μάλιστα συναλλαγματικές για την τμηματική καταβολή αυτού. Ως όρος ωστόσο είχε τεθεί, αν υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή έστω και μίας συναλλαγματικής, να μπορεί να γίνει απαιτητό όλο το υπολειπόμενο ποσό από τις 22.000 που ήταν το αρχικό αιτούμενο. Από αυτό, τα μισά χρήματα έχουν ήδη δοθεί, ωστόσο τα υπόλοιπα με τις προσαυξήσεις και τους τόκους έχουν φτάσει στις 15.000.

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει στις αρχές της χρονιάς το ThrakiSportS, σε μια περίοδο που το ΤΑΑ αλλά και ο ΜΓΣ Εθνικός μαστιζόταν και από άλλα χρέη, όπως στους πρώην αθλητές του Χρίστο Κίτσο, Τσέντομιρ Ίλιτς και Θωμά Δημητριάδη αλλά και στον πρώην πρόεδρό του Γιάννη Τζίμα, ο οποίος εμφανίζεται να ζητά το ποσό των 120.000 ευρώ που ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε προσφέρει ως ταμειακές διευκολύνσεις την περίοδο που ηγούνταν της διοίκησης του ΤΑΑ Εθνικός. Από τότε είχε γίνει γνωστό ότι ο Γιάννης Ανδρεάδης έχει καταφέρει να εξασφαλίσει δικαστική απόφαση άμεσης καταβολής ενός ποσού της τάξης περίπου των 15.000 ευρώ, αλλά δεν είχε προχωρήσει και σε εντολή κατάσχεσης μετά από συμφωνία με τους παράγοντες του Εθνικού.

Όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης Maximum FM ο Αντώνης Τελόπουλος, ταμίας του ΤΑΑ Εθνικός και αντιπρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικός, είχε υπάρξει μια προφορική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ότι από την επιχορήγηση του Δήμου Αλεξανδρούτπολης στον Εθνικό θα του καταβάλλονταν το ποσό των 8.000 ευρώ και την επόμενη σεζόν από τη νέα επιχορήγηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης θα ελάμβανε το υπόλοιπο ποσό που αναγνωρίζεται ότι του οφείλεται. Ωστόσο η καθυστέρηση της πληρωμής μιας συναλλαγματικής είχε ως αποτέλεσμα ο Γιάννης Ανδρεάδης με ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν την Μ. Δευτέρα να ζητά πλέον όλο το ποσό από την επιχορήγηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, καταγγέλλοντας ουσιαστικά για αφερεγγυότητα την διοίκηση του Εθνικού.

Από την πλευρά της, και η διοίκηση του Εθνικού μέσω του Αντώνη Τελόπουλου καταγγέλλει τον Γιάννη Ανδρεάδη για αθέτηση της προφορικής συμφωνίας κυρίων που είχε γίνει αλλά και εκμετάλλευση της καλής διάθεσης και της πίστης στον λόγο του που έδειξε η διοίκηση του Εθνικού στο πρόσωπό του. Μάλιστα, σύμφωνα με το volleynews, «στον Εθνικό τον θεωρούν πλέον persona non grata στην πόλη και μάλιστα έκαναν καταγγελία στην ΕΟΠΕ γιατί δουλεύει παράνομα στη Νίκη Αλεξανδρούπολης, παρότι είναι αποσπασμένος για ομοσπονδιακός προπονητής και δεν επιτρέπεται η παράλληλη απασχόληση».

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο πλευρές ετοιμάζονται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα δικαστήρια και μάλιστα εντός της εβδομάδας, αφού η συζήτηση επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων έχει προσδιοριστεί για την προσεχή Πέμπτη με ορατό τον κίνδυνο να μην εκχωρηθεί όλο το ποσό της επιχορήγησης στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και άμεση συνέπεια σε μια τέτοια περίπτωση να μην καταβληθεί πασχαλιάτικα η μισθοδοσία των παικτών αλλά και να μην μπορέσουν να καλυφθούν άλλα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα, που είχε προϋπολογιστεί από τους ανθρώπους του Εθνικού ότι θα καλυφθούν από αυτά τα χρήματα.

Ακούστε τι ανέφερε στην εκπομπή «Παίζουμε Θράκη» του Κοσμά Πανταζή στον ραδιοφωνικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης Maximum FM ο αντιπρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικός και ταμίας του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης Αντώνης Τελόπουλος: