Super League: Κόλλησε στην ισοπαλία η Ξάνθη με τον Αστέρα και πλέον εξανεμίζονται οι ελπίδες για μια θέση στην πεντάδα

 

Μετά από ένα ευχάριστο διάλειμμα με την νίκη επί του Παναιτωλικού η Ξάνθη επανήλθε στο αγαπημένο της αποτέλεσμα για φέτος, αφού έμεινε και πάλι ισόπαλη, αυτή τη φορά εκτός έδρας με τον Αστέρα στην Τρίπολη και κάπως έτσι οι όποιες ελπίδες υπήρχαν για να κυνηγήσει η Ξάνθη την ΑΕΚ στην μάχη της πεντάδα εξανεμίστηκαν.

Η Ξάνθη ήταν σαν να μην βγήκε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, αφού οι γηπεδούχοι ήταν καλά διαβασμένοι και κλείνοντας τους χώρους και ιδιαίτερα τον Γιουνές κατάφεραν να αιφνιδιάσουν την Ξάνθη και να της κόψουν… τον αέρα. Παρ’όλ αυτά ούτε και ο Αστέρας απείλησε στο πρώτο 45λεπτο, αφού η μόνη σοβαρή τελική ήταν η κεφαλιά του Πάμπλο Μάσα στο 22ο λεπτό και έπειτα οι δυο ομάδες περιορίστηκαν στο να κρατήσουν το μηδέν παθητικό και στο παιχνίδι κατοχής.

Στην επανάληψη η ομάδα της Θράκης βγήκε κάπως πιο αποφασισμένη να κυνηγήσει το ματς, και πίεσε λίγο πιο ψηλά, ειδικά μετά και τις δύο και μοναδικές αλλαγές του Ραζβάν Λουτσέσκου στο 53ο λεπτό, όταν και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Πιτσέλι και Ντε Λούκας. Η πίεση απέδωσε αρχικά στο 67ο λεπτό, όταν ο Βασιλακάκης έγινε αποδέκτης της μπάλας, απέφυγε ωραία τον προσωπικό του αντίπαλο γυρνόντας προς το τέρμα, σούταρε, αλλά ο πρώην κίπερ του Πανθρακικού (που έκανε και ντεμπούτο με τη φανέλα του Αστέρα), κράτησε το μηδέν με διπλή απόκρουση.

Στη συνέχει ήταν η σειρά του Γιουνές να απειλήσει, όταν ο Πιτσέλι τον βρήκε πολύ ωραία με μια σέντρα, όμως το απευθείας σουτ του Τυνήσιου, έφυγε για λίγο άουτ. Ο Αστέρα από την άλλη πλευρά προσπάθησε να απειλήσει στα τελευταία λεπτά και το έκανε με το σουτ του Μάσα στο 84′, το οποίο όμως έφυγε για λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ζίβκοβιτς. Αυτό ήταν το πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι που η Ξάνθη δεν έχασε από τον Αστέρα Τρίπολης και το δεύτερο από τα δύο τελευταία στην Τρίπολη, όπου οι δυο ομάδες έμειναν ισόπαλες.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σταϊκος Βεργέτης): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Σέλιν, Γιαννούλης, Τσουκαλάς (76′ Κυριακόπουλος), Ιγκλέσιας, Ιωαννίδης (62′ Χαμντανί), Φαρίνια (67′ Γκοντό), Μάσα, Μανιάς.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Καρασανίδης, Λισγάρας, Ουάλας, Λουσέρο, Καμαρά (53′ Ντε Λούκας), Σολτάνι, Βασιλακάκης, Λάζιτς (54′ Πιτσέλι), Γιουνές.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ Ή ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΘΡΑΚΗ