Οι εκτιμήσεις του πρώτου σκόρερ του ΑΟΞ Βεριντιάνο Μαρτσέλο για τις ευρωπαϊκές ελπίδες της Ξάνθης και τον Χαμζά Γιουνές

 

Ένας ποδοσφαιριστής – μορφή για το Ξανθιώτικο αλλά και γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Βεριντιάνο Μαρτσέλο, μίλησε στο sport24 και εξέφρασε την πίστη του πως η ομάδα της Ξάνθης, μπορεί έστω και τώρα να καταφέρει να βγει στην Ευρώπη, ενώ μίλησε και για την μάχη του πρώτου σκόρερ ανάμεσα στον Χαμζά Γιουνές και τον Μάρκους Μπέργκ.

Ο Βραζιλιάνος κατόρθωσε να πετύχει 24 γκολ την αγωνιστική περίοδο 1992-1993. Είναι ιδιαίτερα αγαπητός την πόλη της Θράκης και ακόμα και τώρα, περίπου 20 χρόνια αφότου έφυγε, έχει αφήσει μόνο φίλους. Το ρεκόρ του δύσκολα θα σπάσει και φέτος, αλλά ο ίδιος εύχεται κάποια στιγμή να γίνει και αυτό, καθώς όπως συγκεκριμένα είπε «τα ρεκόρ είναι για να σπάνε».

Σε ερώτηση για τον φετινό πρώτο σκόρερ της Ξάνθης Χαμζά Γιουνές, ο Μαρτσέλο, που βρέθηκε την Παρασκευή στην εκδήλωση προς τιμήν του Πανόπουλου, δήλωσε: «Είναι πολύ ευχάριστο ότι ένας ποδοσφαιριστής μιας επαρχιακής ομάδας έχει βάλει τόσα γκολ. Του δίνω πολλά συγχαρητήρια γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό που πετυχαίνει. Αυτός ο παίκτης έχει ρέντα στο παιχνίδι του, είναι μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις και έχει εκτελεστική ικανότητα. Ένα άλλο σημαντικό θέμα, είναι ότι τουλάχιστον αυτός αξίζει να έχει θέση στο ρόστερ, ενώ γενικά συμβαίνει στην Ελλάδα να έρχονται παίκτες αμφιβόλου αξίας και να «τρώνε» τις θέσεις σε νεαρούς με όρεξη να δείξουν την αξία τους».

Για την μάχη του πρώτου σκόρερ και τις πιθανότητες του Γιουνές, σχολίασε: «Ας μην το αποκλείσουμε το ενδεχόμενο, με δεδομένο ότι ο Μπεργκ δεν θα παίξει με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα λόγω τιμωρίας».

Για τις ικανότητες ενός σέντερ φορ είπε: «Χρειάζεται εξαιρετική φυσική κατάσταση, να έχει χημεία η ομάδα στην επίθεση και επίσης μετράνε οι ιδέες που θα έχει ένας προπονητής στην επίθεση. Εγώ τότε έπαιζα με εξαιρετικούς παίκτες, από τους καλύτερους που συνεργάστηκα ποτέ. Τον Αθανασιάδη, τον Τζάτζο, τον Μαλαδένη, τον Μίτεφ, τον Καραγεωργίου, τον Βρύζα και άλλους. Μετράει και το ποιοι παίκτες είναι γύρω σου»…

Για το αν είναι εφικτό να σπάσει το δικό του ρεκόρ, ανέφερε: «Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Μακάρι όλα τα νέα παιδιά να καταφέρνουν σπουδαία πράγματα. Εγώ πλέον είμαι ξεπερασμένος». Τέλος, για την Ξάνθη που παλεύει ακόμα για την είσοδό της στην πρώτη πεντάδα, σχολίασε: «Αυτή η ομάδα έχει όλα τα εφόδια για να μπει στην πεντάδα. Χρειάζεται και τύχη, αλλά και πειθαρχία. Της αξίζει να τερματίσει στην πεντάδα».