ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Το πάλεψε ο Λεύκιππος, ωστόσο το κύπελλο το σήκωσε στο ΔΑΚ Κομοτηνής η Ελευθερούπολη

 

Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου που κατέκλυσε το κλειστό γυμναστήριο της Κομοτηνής, η Ελευθερούπολη νίκησε με 64-58 τον Λεύκιππο Ξάνθης και κατέκτησε το 13ο Κύπελλο ΕΚΑΣΑΜΑΘ “Τάσος Χαραλαμπίδης”.

Ο Λεύκιππος στην πρώτη του αγωνιστική χρονιά κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου, κατάφερε να διατηρήσει χαμηλά στο σκορ την Ελευθερούπολη, αλλά η απουσία του Ψάλτου και η αστοχία στα τελευταία κρίσιμα λεπτά έγειραν την πλάστιγγα προς τη μεριά της Ελευθερούπολης.

Η Ελευθερούπολη ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 14-5. Εκεί ο Λεύκιππος αντέδρασε και με σερί 4-14 έκλεισε την πρώτη περίοδο μπροστά με 18-19. Στη δεύτερη περίοδο το παιχνίδι ήταν νευρικό, με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες και να κάνουν πολλά λάθη στις επιθέσεις τους. Έτσι συμβάδιζαν στο σκορ, με την Ελευθερούπολη να κλείνει το ημίχρονο μπροστά με 30-27.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι νευρικές και άστοχες. Η Ελευθερούπολη στη μεγαλύτερη διάρκεια διατηρούσε διαφορά 1-3 πόντων και με ένα τρίποντο του Στυλίδη από τα 9 μέτρα με το τέλος της περιόδου προηγήθηκε με 44-38. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Λεύκιππος ισοφάρισε γρήγορα σε 44-44, με την Ελευθερούπολη να παίρνει και πάλι μία μικρή διαφορά πέντε πόντων και να προηγείται στο σκορ με 53-48, 3’11΄΄ πριν το τέλος το αγώνα. Στο σημείο εκείνο ο Κουμπάνης αστόχησε σε δύο βολές, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Κούτρας  υπέπεσε σε αντιαθλητικό φάουλ. Έτσι η διαφορά αντί να μειωθεί αυξήθηκε στις 7 πόντους, αρχικά 55-48 και στη συνέχεια 57-50. Οι παίκτες του Λεύκιππου δεν τα παράτησαν και μείωσαν 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος σε 59-56. Εκεί οι διαιτητές χρέωσαν με αντιαθλητικό φάουλ τον Κουτσογιάννη, με τον Βοϊβατόπουλο να ευστοχεί σε μία βολή και στη συνέχεια τον Στυλίδη να ευστοχεί σε άλλες δύο. Ο Κουτσογιάννης μείωσε σε 62-58, ενώ το τελικό 64-58 διαμόρφωσε ο Βοϊβατόπουλος με δύο εύστοχες βολές.

Δεκάλεπτα: 18-19, 30-27 (ημίχρονο), 44-38, 64-58 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Μπήτης, Ξενικάκης

ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ (Παπαδόπουλος Κ.): Ανίσογλου, Στυλίδης 21 (2), Ρότσας 3 (1), Αδαμόπουλος 9 (1), Απαζίδης 7 (1), Παπαδόπουλος 8, Λαζαρίδης, Βοϊβατόπουλος 16

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ (Παπαδόπουλος Π.-Μουρβάκης): Κουμπάνης 16 (2), Πλωμαρίτης 2, Άνθης, Μαυροματίδης 3 (1), Τσίλογλου, Κάλφας, Σακελλαρίδης, Κουτσογιάννης 2, Σταμπουλής 17 (3), Οικονόμου 10 (2), Λαγογιάννης 2, Κούτρας 6

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ