Α2 Γυναικών: Ασπιδάρα και του χρόνου στην κατηγορία! Νίκησε τα Γιάννενα και παρέμεινε και μαθηματικά

 

Μεγάλη ημέρα η σημερινή για τη γυναικεία ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης, η οποία στα πλαίσια της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής, νίκησε με 48-40 τον ΠΑΣ Γιάννινα και σε συνδυασμό με την ήττα των Τιτάνων Δράμας στην Κατερίνη από τον Πιερικό Αρχέλαο με 69-37 τερμάτισε στην 9η θέση της βαθμολογίας και σώθηκε και μαθηματικά!

Το παιχνίδι ήταν νευρικό, με τις δύο ομάδες να είναι πολύ άστοχες στην πρώτη περίοδο και με πολλά λάθη στην επίθεση. Χαρακτηριστικό είναι ότι συνολικά και οι δύο ομάδες έβαλαν 13 πόντους, με την Ασπίδα να έχει το προβάδισμα με 7-6. Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι άστοχες και να συμβαδίζουν στο σκορ, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να κλείνει το ημίχρονο μπροστά με 16-17.

Στο ίδιο μοτίβο συνέχισαν και στο τρίτο δεκάλεπτο Ασπίδα και Γιάννενα. Οι γηπεδούχες ήταν αγχωμένες, κάτι το οποίο συνέχισαν να εκμεταλλεύονται οι φιλοξενούμενες, που έμεναν κοντά στο σκορ, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται ισόπαλο με 32-32. Όλα άλλαξαν στο τέταρτο δεκάλεπτο, με την Ασπίδα να παίρνει διαφορά 10 πόντων περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος και να τη διατηρεί, φτάνοντας στο τελικό 48-40 και στη μαθηματική σωτηρία στην Α2 Κατηγορία.

Δεκάλεπτα: 07-06, 16-17 (ημίχρονο), 32-32, 48-40 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Τεμέλκου-Τσαρδούλιας

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Καρά Αχμέτ): Μεχμέτ-Ουστά, Καραλίδου Σ. 5(1), Κουτρουβέλη 3(1), Καρακώστα 9, Παπαχρυσοβέργη 4, Καραλή 2, Παπαυαγγέλου 6(2), Παυλάκη, Σουλιώτη 17, Λαζαρίδου, Καραλίδου Β., Χαλκίδου 2.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ(Σιαμέτης): Χήτα, Σαρηγιαννίδου 13, Ντόκου , Γιωτίτσα Ε. 9, Μεντεσίδου 14, Κατσίδου, Χρηστάκη 2, Γιωτίτσα Δ., Μπουκουβάλα 2.