ΕΣΠΕΘΡ: Έχασαν Αμαζόνες Μαΐστρου και ΑΕ Κομοτηνής και έμεινε χωρίς θρακιώτικη εκπροσώπηση ο τελικός του Πρωταθλήματος Κορασίδων

 

Καβαλιώτικη υπόθεση θα είναι ο φετινός τελικός του πρωταθλήματος κορασίδων της ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, καθώς οι δύο θρακιώτικες ομάδες που είχαν φτάσει στο φάιναλ φορ δεν κατάφεραν να προκριθούν.

Στον ημιτελικό που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μιάμισι το μεσημέρι, μετά από δυόμισι ώρες συγκλονιστικού παιχνιδιού στο ΔΑΚ Ξάνθης, οι Αμαζόνες Μαΐστρου ηττήθηκε στα τάι μπρέικ από τον ΑΟ Αμυγδαλεώνα, αν και προηγήθηκαν με 2-1 σετ. Οι Εβρίτισσες κατέκτησαν το πρώτο σετ με 21-25, έχασαν το δεύτερο με 25-14 και ξαναπήραν το προβάδισμα, κατακτώντας το συγκλονιστικό τρίτο με 31-33.  Με 25-18 ο Αμυγδαλεώνας ισοφάρισε τις Αμαζόνες και τελικά στο πέμπτο σετ, η καβαλιώτικη ομάδα κατάφερε με 15-9 να πάρει τη νίκη και την μεγάλη πρόκριση.

Μιάμισι ώρα νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί στο κλειστό Μπαλτατζή, επίσης στην Ξάνθη, ο άλλος ημιτελικός με την η ΑΕ Κομοτηνής να ηττάται σε περίπου 60 λεπτά από τον ΑΟ Καβάλας με 3-0 σετ. Ουσιαστικά η ανωτερότητα των παικτριών της Καβάλας ήταν εμφανής, αφού σε όλα τα σετ η διαφορά ήταν διψήφια ανάμεσα στις δύο ομάδες (25-14, 25-14, 25-13).  Ετσι στον μεγάλο τελικό του φετινού Πρωταθλήματος Κορασίδων της ΕΣΠΕΘΡ, η σαφώς πιο ξεκούραστη Καβάλα θα αντιμετωπίσει τον ΑΟ Αμυγδαλεώνα.

Ο τελικός έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 16:30 στο ΔΑΚ Ξάνθης ενώ σχεδόν αμέσως, επίσης στο ΔΑΚ Ξάνθης, στις 14:30 είναι προγραμματισμένος ο μικρός τελικός ανάμεσα σε ΑΕ Κομοτηνής και Αμαζόνες Μαΐστρου αλλά μπορεί να υπάρξει μικρή καθυστέρηση στην έναρξή του, λόγω της καθυστερημένης ολοκλήρωσης του πρώτου ημιτελικού.