Οι αποκαλύψεις του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης για τις σχέσεις του με τον Πανόπουλο και την έμπνευση της βράβευσής του

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης ήταν εκείνος που είχε την ιδέα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Elisso για την βράβευση του Χρήστου Πανόπουλου.

Μιλώντας στην εκδήλωση, σχολίασε: «Είμαι πολύ χαρούμενος κι ευτυχισμένος απόψε για την παρουσία όλων. Πήραμε μία πρωτοβουλία και την στιγμή που την αγκαλιάσατε και μου δίνετε τα συγχαρητήρια γι’ αυτήν την εκδήλωση, είμαι πολύ ικανοποιημένος. Και όλη αυτή η αγάπη δεν είναι προς το πρόσωπό μου κ. Πανόπουλε, είναι προς το δικό σας πρόσωπο. Άλλωστε το έχω νιώσει από τα συγχαρητήρια των ανθρώπων της Ξάνθης αυτό διάστημα και θα έλεγα ότι ήταν περισσότερα από τα συγχαρητήρια από την 1η εβδομάδα της εκλογής μας στις περιφερειακές εκλογές».

Σε σχέση με τον βραβευθέντα ανέφερε: «Προσωπικά με τον Χρήστο Πανόπουλο δεν είχα ιδιαίτερες σχέσεις. Είχα την τιμή να μάθω από τους πρώτους αυτή τη συνεργασία. Είμαι αδερφικός φίλος με τον Θόδωρο Κοκκάλα και ήμασταν σε καθημερινή βάση με τον τότε Πρόεδρο της ομάδας κι ένα βράδυ που τον είδα σκεπτικό τον ρώτησε τι τον απασχολούσε. Εκείνος μου είπε πως σκέφτομαι να δώσω την ομάδα και δεν ξέρω αν είναι καλή λύση. Εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε, ότι όντως δεν ήταν καλή λύση. Γιατί ήταν «Η λύση» και «Η καλύτερη λύση» και η «Άριστη λύση» που θα μπορούσε να τύχει!
Τα πρώτα χρόνια της παρουσίας δεν υπήρχε αποδοχή από τον κόσμο της Ξάνθης με αρκετούς να διατυπώνουν αυτή την άποψη και δημόσια. Όταν σιγά – σιγά ξεκινήσαμε να κάνουμε εκδρομές ανά την Ελλάδα με την Ξάνθη, ακούγαμε από άλλους Νομούς κι άλλα μέρη της Ελλάδος, ότι έχουμε ένα «θησαυρό» στην Ξάνθη, τον Χρήστο Πανόπουλο. Πραγματικά πιστεύω ότι οι περισσότεροι το έναυσμα για να αγαπήσουν και να αναγνωρίσουν το έργο του Χρήστου Πανόπουλου, το έδωσαν οι άλλοι Νομοί κι όχι εμείς οι ίδιοι. Άλλωστε εμείς οι φίλαθλοι έχουμε δει μεγάλα ονόματα της επαρχίας που μεσουρανούσαν στο παρελθόν όπως η Δόξα Δράμας, η Καβάλα, ο Πιερικός κ.ά. να μην βρίσκονται στον κορυφαίο ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας μας».

Κλείνοντας, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης ανέφερε δύο περιστατικά που τον συνδέουν με την ξανθιώτικη ομάδα. «Θέλω να αναφέρω πως ο γιος μου ήταν για μία 10ετία στα τμήματα υποδομής της Ξάνθης. Στα χρόνια της εφηβείας του, σας πληροφορώ, ήταν το καλύτερο σχολείο. Και την καριέρα που κάνει σαν ποδοσφαιριστής τώρα την οφείλει στην Ξάνθη. Τη διαπαιδαγώγησή του στα δύσκολα χρόνια της εφηβείας την οφείλει στην Ξάνθη. Και θέλω να επισημάνω κάτι. Χωρίς ούτε ένα ευρώ από τον οικονομικό μας προϋπολογισμό. Η άλλη σχέση μου με τον Χρήστο Πανόπουλο, ήταν το 2015 όταν και είχαμε αναλάβει την Διοίκηση της Περιφέρειας με τον Γιώργο Παυλίδη, τον εκλιπόντα, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το τουρνουά του μπάσκετ. Άλλος ο προϋπολογισμός, στο τέλος άλλος παρουσιάστηκε. Είχαμε ανάγκη κάποια βοήθεια και απευθυνθήκαμε στον Άρη Πιαλόγλου για να επικοινωνήσουμε με τον Χρήστο Πανόπουλο όπου του εκθέσαμε το πρόβλημά μας μιας και δεν θέλαμε να χάσουμε το σπουδαίο αυτό τουρνουά για την πόλη μας. Η απάντηση του μεγαλομετόχου της Ξάνθης, ήταν η εξής: «Και μόνο που ρωτάς μας προσβάλλεις!» Η Εθνική Ελλάδος φιλοξενήθηκε δωρεάν στο Le Chalet και χάρη στη βιοήθεια αυτή έγινε ένα από τα καλύτερα τουρνουά. Αυτές ήταν οι προσωπικές μου εμπειρίες με τον Χρήστο Πανόπουλο και δεν είχα κάτι προσωπικό για να τον τιμήσω. Ήταν μία εκδήλωση που έπρεπε να γίνει γιατί αυτός ο άνθρωπος έχει προσφέρει πάρα πολλά στο Νομό μας, όπως όλοι γνωρίζουν. Και θέλω να τον διαβεβαιώσω, είναι παρών και ο κ. Περιφερειάρχης, όταν είπαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι θα τιμήσουμε τον Χρήστο Πανόπουλο δεν υπήρξε από κανένα Νομό καμία διαφωνία. Μάλιστα κι ένας Καβαλιώτης είπε με παράπονο, μακάρι να είχαμε κι εμείς έναν Πανόπουλο κι ας τον τιμούσαμε όχι μία, αλλά δέκα φορές! Κι εμείς θέλουμε κι άλλους Πανόπουλους, αλλά τους θέλουμε για τον Νομό μας! Εύχομαι στον κ. Πανόπουλο μακροημέρευση, σ’ αυτόν τον τόπο εδώ, μαζί με όλους να προσφέρουμε μαζί κι ελπίζω αυτά που λένε οι Κασσάνδρες ότι θέλετε να αποχωρήσετε, να μην ισχύουν».