Βόμβα Πανόπουλου: «Δεν υπάρχει άλλη λύση! Μια ομάδα στην Θράκη με έδρα σε Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξ/πολη που θα χτυπήσει την Αθήνα»

 

Μια σκέψη-βόμβα, που αποτελεί παλιά σκέψη του Χρήστου Πανόπουλου αλλά είναι αυτό που ο ίδιος εκτιμά ως μόνη λύση για την περιοχή της Θράκης και για το μέλλον του θρακιώτικου ποδοσφαίρου, θέλησε να εκφράσει ο Χρήστος Πανόπουλος κατά την βράβευσή του από την ΠΑΜ-Θ.

Εξέφρασε την άποψη ότι στον χώρο της Θράκης πρέπει να δημιουργηθεί μία ισχυρή ομάδα που θα εκπροσωπεί την περιοχή, θα έχει έδρα και σε Ξάνθη και σε Κομοτηνή και σε Αλεξανδρούπολη και θα μπορέσει, συσπειρώνοντας όλες τις δυνάμεις της περιοχής, να χτυπήσει το κατεστημένο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

«Θέλω να σας πω το εξής, που το βλέπω να έρχεται και κατά την προσωπική μου άποψη, αν δεν γίνει, δεν θα υπάρχει μέρα, μια καλή μέρα για το θρακιώτικο ποδόσφαιρο. Τις οικονομικές συγκυρίες τις γνωρίζετε, τις αισθάνετε ο καθένας από εσάς χωρίς να εξαιρείται ο υποφαινόμενος. Γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα γιατί το ποδόσφαιρο είναι κάτι που θα μπορούσε να ήταν σήμερα εδώ κάτι άλλο και να συζητούσαμε με τον ίδιο θερμό τρόπο. Αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι η Θράκη», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Χρήστος Πανόπουλος, δευτερόλεπτα μετά την βράβευσή του από τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη για την προσφορά του στον τόπο.

«Το αύριο που μπορεί να έρθει μέσα από το ποδόσφαιρο έχει μόνο μία διέξοδο. Δεν ξέρω αν θα γίνει με εμένα ή με κάποιον άλλον, γιατί στην ζωή που ζούμε υπάρχει μια αρχή και ένα τέλος σε όλα. Αυτό που πρέπει να γίνει για τον τόπο μας, μέσω του ποδοσφαίρου που είναι κοινωνικό φαινόμενο που τραβάει τα νέα παιδιά και τα περιορίζει  από άλλες δραστηριότητες, είναι το πώς το ποδόσφαιρο θα μπορέσει να κρατηθεί στην Θράκη και να αναπτυχθεί», πρόσθεσε ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης. Και αμέσως μετά πέταξε την «βόμβα»:

«Είναι τραγικό και δεν είμαι λαϊκιστής, είναι πάρα πολύ άσχημο για την περιοχή μας, που η Κομοτηνή δεν έχει ομάδα στην Super League. Κομοτηνή και Ξάνθη δεν έχουν καμία σχέση με την αντιπαλότητα Παναθηναϊκού Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Αυτά μπορεί ίσως να υπήρχαν πριν 30-40 χρόνια, τώρα είναι μόνο η Θράκη. Είναι άσχημο που δεν θα περνάνε ομάδες από την Ροδόπη, όπως και από τον Έβρο και θα φτάνουν μέχρι την Ξάνθη.

Αυτό δεν εξαρτάται από εμένα, αλλά από τον ίδιο τον κόσμο. ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΤΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ, ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ. Αυτό πρέπει να έχουν στο μυαλό τους και να στηρίξουν όλοι οι φίλοι που αγαπάνε την Θράκη, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, μια ομάδα το καμάρι της Θράκης, μια ομάδα που θα είναι τρεις πόλεις. Μια ομάδα που θα κάνει ακόμα και… δικό της κράτος στην Θράκη, με την καλή έννοια. Γιατί όλοι ζούμε εδώ, εσείς ζείτε εδώ».

Ο Χρήστος Πανόπουλος έσπευσε αμέσως μετά να διευκρινίσει: «Μια σκέψη είναι. Μην αρχίσουν τα μίντια να λένε ότι έχει κάνει συμφωνίες, δεν υπάρχει τίποτα. Απλώς είναι η πρώτη φορά που σας εξωτερικεύω αυτήν την σκέψη για το αύριο της Θράκης. Ακούστε με. Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση. Το οικονομικό περιβάλλον είναι τέτοιο και τα μεγάλα συμφέροντα του κέντρου που  θα μας διαλύσουν. Χρειαζόμαστε δύναμη και την δύναμη την φτιάχνει ο κόσμος».

Στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο Χρήστος Πανόπουλος τόνισε: «Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη σε όσους φανατικούς ξανθιώτες  τους χάλασε η κουβέντα αυτή, αλλά με όλο τον λόγο της ανδρική μου τιμής, αυτό πιστεύω ότι πρέπει να γίνει στην Θράκη για το καλό της Θράκης. Αυτό θα έπρεπε να γίνει αλλά εξαρτάται από άλλους. Να καταλάβουμε το πόσο σημαντικό είναι η Θράκη ενωμένη να είναι στην επιφάνεια και να μπορεί να χτυπήσει και την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Να μην αισθάνεται κάτω από την ομπρέλα του οποιουδήποτε στην Β Ελλάδα ή από την Αθήνα».

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΗΧΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΕ LIVE STREAMING ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ