Super League: Η παρηγοριά του Λουτσέσκου στον Δημήτρη Κυριακίδη μετά τα τρία γκολ

 

Μπορεί να έκατσε μόνο δύο χρόνια στην ομάδα της Ξάνθης, όμως μπήκε στις καρδιές του κόσμου της ομάδας της Θράκης από την αρχή και άφησε μονάχα φίλους από αυτό το πέρασμα του. Ο λόγος για τον Δημήτρη Κυριακίδη, τον πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης και νυν του Παναιτωλικού, με καταγωγή από την Χρυσούπολη, που επέστρεψε στα Πηγάδια ως αντίπαλος της παλιάς του ομάδας.

Ο Έλληνας κίπερ ήρθε σαν φίλος στην Θρακιώτικη ομάδα και αντικαταστάτης ενός πολύ μεγάλου ταλέντου που έβγαλε η Ξάνθη, του Γιούρι Λοντίγκιν, και εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως το τεχνικό τιμ της Ξάνθης δικαιώθηκε για αυτή την επιλογή του. Ήρθε σε μια σημαντική χρονιά για την Ξάνθη, αφού το καλοκαίρι αυτής η ομάδα της Θράκης είχε βγει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπου και πέτυχε την πρώτη πρόκριση της ιστορίας της στην Ευρώπη με αντίπαλο την Λίνφιλντ, αλλά στο τέλος της, κατέληξε να παίζει μπαράζ παραμονής στην Super League, με τον Καβαλιώτη πορτιέρο μάλιστα να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά στο τέλος του μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου κάνοντας μερικές εντυπωσιακές αποκρούσεις.

Την επόμενη χρονιά η Ξάνθη δεν ξεκίνησε πολύ καλά, και γρήγορα ήρθε νέος προπονητής, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Κυριακίδη όντας πλέον μόνιμος στην βασική ενδεκάδα της ομάδας να συνεχίζει την ανοδική του πορεία και να μην το κουνάει… ρούπι από αυτήν. Μάλιστα με τον Ρουμάνο κόουτς στο τιμόνι και τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια η Ξάνθη κατάφερε ένα ιδιαίτερο κατόρθωμα, αφού έφτασε μέχρι και τον τελικό Κυπέλλου. Στο τέλος αυτής της σεζόν ο Δημήτρης Κυριακίδης αποχώρησε από την ομάδα της Ξάνθης, αφήνοντας όμως πίσω στην Θράκη μονάχα φίλους, αλλά όντας και ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των φιλάθλων της, με έναν εκ των φίλων που άφησε στην Ξάνθη να είναι και ο κόουτς της ομάδας ο Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον οποίο και συναντήθηκαν και πάλι ως αντίπαλοι, και είχαν μια ωραία στιγμή στο περιθώριο του αγώνα της Ξάνθης με τον Παναιτωλικό. Έστω και αν αυτή ήταν παρηγοριάς του παίκτη από τον Λουτσέσκου, μετά τα τρία γκολ που δέχθηκε. Άλλωστε και ο προπονητής της Ξάνθης, τερματοφύλακας ήταν στα νιάτα του ως ποδοσφαιριστής…