Στην Ισπανία για το όριο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων ο Γκούρλιας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

 

Στην ισπανική πόλη Ουέλβα ταξίδεψε ο 22χρονος Μάρκος Γκούρλιας προκειμένου να λάβει μέρος αύριο στο ιβηρικό κύπελλο των 10.000μ. Στόχος του αθλητή του Εθνικού Αλεξανδρούπολής είναι να πετύχει το όριο συμμετοχής για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων που θα διεξαχθεί φέτος στο Μπίντγκοτζ της Πολωνίας.

Ο αθλητής του Δημήτρη Θεοδωρίδη κατάφερε να βελτιώσει πέρσι την επίδοση του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα των Μεγάρων, τρέχοντας το 10αρι σε 30:42.51 χωρίς ωστόσο το επίπεδο του αγώνα να είναι τέτοιο που θα τον «τραβήξει» να κατεβάσει και άλλο το χρόνο του. Το ιβηρικό κύπελλο, μια διοργάνωση με αθλητές από την Ισπανία και την Πορτογαλία που είναι όπεν και σε διεθνείς συμμετοχές το επίπεδο είναι υψηλό ενώ και οι συνθήκες του αγώνα είναι ιδανικές.
Ο Μάρκος Γκούρλιας θα επιδιώξει στην Ουέλβα να τρέξει το 10αρι σε 30:15.00, επίδοση που θα τον βάλει στην αποστολή της Εθνικής Κ23 για το ευρωπαϊκό του Μπίντγκοτζ. Ο 22χρονος αθλητής βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο στάδιο Εμίλιο Μαρτίν και αποτελεί κριτήριο πρόκρισης για το παγκόσμιο του Λονδίνο, το ευρωπαϊκό Κ23 του Μπίντγκοτζ αλλά και το ευρωπαϊκό εφήβων του Γκροσέτο για Ισπανούς και Πορτογάλους. Επίσης από το συγκεκριμένο αγώνα θα προκύψει και η αποστολή των Ισπανών για το ευρωπαϊκό κύπελλο 10.000μ. που θα διεξαχθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Όπως γίνεται αντιληπτό αγώνας θα είναι υψηλού επιπέδου. Στο 10αρι των Κ23 που θα τρέξει ο Γκούρλιας, το φαβορί είναι ο Κάρλος Μέγιο που έχει 28:53.35 ενώ έχει κερδίσει και το χάλκινο μετάλλιο πέρσι στο παγκόσμιο του Μπίντγκοτζ