Οι πρώτες εμπειρίες του Τοροσίδη με τον Πανόπουλο και η ευχή του «να μείνει άλλα 28 χρόνια στην Ξάνθη»

 

Στην διάρκεια της εκδήλωσης προς τιμήν του Χρήστου Πανόπουλου μίλησε και ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Βασίλης Τοροσίδης, μέσω σύνδεσης skype σε ένα βίντεο από την Μπολόνια, αφού οι υποχρεώσεις του με την ιταλική ομάδα δεν του επέτρεπαν να βρίσκεται στην Ξάνθη.

«Θα ήθελα να είμαι εκεί αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων με την Μπολόνια δεν μπορούσα. Συγχαρητήρια στον αντιπεριφερειάρχη για την πρωτοβουλία που πήρε», είπε αρχικά ο Τόρο και στην συνέχεια αναφέρθηκε στην αρχική γνωριμία του με τον Χρήστο Πανόπουλο.

«Τον κ. Πανόπουλο τον γνώρισα προσωπικά όταν ήμουν στο παιδικό τμήμα της Ξάνθης το 2002-2003. Φυσικά σαν φίλαθλος και ποδοσφαιριστής απλά τον ήξερα σαν ιδιοκτήτη της ομάδας της πόλης μου που πάντα στήριζα. Με την πάροδο του χρόνου τον γνώρισα και προσωπικά, είχαμε καλή σχέση. Ακόμα και τώρα, δέκα χρόνια από όταν έφυγα από την ομάδα, διατηρούμε νομίζω σχέσεις αλληλοεκτίμησης», είπε ο Τοροσίδης.

Ωστόσο θυμήθηκε ένα περιστατικό. «Όταν ανέβηκα στη μεγάλη ομάδα ήταν δύσκολα τα πράγματα στο πρωτάθλημα. Προερχόμασταν από το ματς με την Λάτσιο ένα χρόνο πριν. Θυμάμαι ένα παιχνίδι την τελευταία αγωνιστική με τον Ιωνικό και είχαμε χάσει 0-1 και θυμάμαι που ήρθε ο Πανόπουλος στα αποδυτήρια, ήταν νευριασμένος και αυτή ήταν από τις πρώτες επαφές μου μέσα από την ομάδα και ήταν κάτι πολύ περίεργο, γιατί ήταν δύσκολη κατάσταση για την ομάδα. Σαν μικρός και άβγαλτος ήταν πολύ δύσκολο και μου κακοφάνηκε αυτό, θυμάμαι σήμερα, έστω και αν νομίζω ότι εκείνη την στιγμή της έντασης ίσως είχε και εκείνος τα δίκια του».

Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας έπλεξε ωστόσο το εγκώμιο του Πανόπουλου αναφέροντας για την σημασία της παρουσίας του: «28 έτη στην Α’ Εθνική, είναι πολύ σπουδαίο, ειδικά τα τελευταία χρόνια που λόγω οικονομικής κατάστασης η πατρίδα περνά δύσκολα, όλοι οι Θρακιώτες πρέπει να είμαστε υπερήφανοι. Είναι ένας άνθρωπος που έκανε μια επένδυση που δύσκολα μπορεί να του αποφέρει πίσω χρήματα.Να αισθανόμαστε τυχεροί και όσο μπορούμε να αγκαλιάσουμε και να προστατεύσουμε την οικογένεια του Πανόπουλου που επενδύει στην πόλη μας και τον νομό μας δίνοντας θέσεις εργασίας, με ξενοδοχείο, γήπεδο, ομάδα. Να μείνει άλλα 28 χρόνια στην ομάδα», κατέληξε ο Τοροσίδης.

Στο τέλος, πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό που η διοίκηση της Ξάνθης βγάζει υγεία. Σχολίασε ότι ιστορικές ομάδες όπως η Λάρισα, ο ΟΦΗ και ο Αρης, που είναι στην Β’ Εθνική, θα ήθελαν πολύ να έχουν έναν Πανόπουλο. Πρόσθεσε ότι οι ιδέες που έχει για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τις διαιτησίες κλπ είναι με στόχο την βελτίωση του ποδοσφαίρου μας και σχολίασε: «Ελπίζω ιδέες να τις αφουγκραστούν όλοι, γιατί είναι καθαρά με γνώμονα το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν όλοι βάλουν νερό στο κρασί τους περιμένω στα επόμενα 5 δέκα χρόνια να υπάρξιε μεγάλη βελτίωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο».