«Ως Κομοτηναίος ζηλεύω που ο Πανθρακικός διαλύθηκε φέτος και δεν υπήρχε σε εμάς ένας Πανόπουλος»

 

«Σαν κομοτηναίος ζηλεύω γιατί ο Πανθρακικός διαλύθηκε φέτος και δεν υπήρξε ένας Πανόπουλος για να δημιουργήσει έναν αντίστοιχο πόλο έλξης».

Αυτό είπε μεταξύ άλλων ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, πρώην αρχηγός ΓΕΣ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά την σύντομη ομιλία του, στην εκδήλωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και θράκης προς τιμήν του Χρήστου Πανόπουλου.

«Αυτό που λείπε από την Θράκη μας είναι να έρχονται άνθρωποι εκτός της περιοχής, να επενδύουν και να παράγουν πολιτισμό. Ο Πανόπουλος δεν έκανε απλά μια αθλητική ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φράγκος, που έλκει την καταγωγή του από την Κομοτηνή.

Μάλιστα, στο σημείο αυτό αποκάλυψε: «Σαν Κομοτηναίος ζηλεύω γιατί ο Πανθρακικός διαλύθηκε φέτος και δεν υπήρξε ένας πανόπουλος για να δημιουργήσει έναν αντίστοιχο πόλο έλξης».

Ο στρατηγός χάρισε στον Χρήστο Πανόπουλο ένα βιβλίο του Νεόφυτου Βάμβα από το 1818, που γράφτηκε κατ’ εντολήν του πατριάρχη Κυρίλλου του 6ου, εξ Αδριανουπόλεως, που απαγχονίστηκε και μετά τρεις μέρες εξεβράσθη στο Πύθιο του Έβρου.

Επίσης του χάρισε το βιβλίο του για τα ελληνοτουρκικά και την Θράκη. Υπενθύμισε ότι από την θρακική χερσόνησο ξεκίνησε ο Μιλτιάδης που με τη νίκη του στον Μαραθώνα έσωσε τον δυτικό πολιτισμό.

«Πρέπει να πολεμήσετε και εσείς το αθηναϊκό κατεστημένο, να κοιτάξει και την περιφέρεια. Σας συγχαίρω για το παράδειγμά σας, όπως και άλλους που πρέπει να προσελκύσουμε, κάτι που είπα και στους ομογενείς της Νέας Υόρκης όπου ήμουν πρόσφατα.

Μας παίρνουν τον Αστέρα της Βουλιαγμένης και το Χίλτον. Το Ελεyθέριος Βενιζέλος το πήραν κάτι  συνταξιούχοι του Καναδά. Για αυτό και εκ μέρους όλων των Θρακιωτών σας ευχαριστώ», κατέληξε ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος.