Super League: Με τριάρα και… Γιουνές η Ξάνθη νίκησε τον Παναιτωλικού και παρέμεινε ζωντανή στη μάχη της πεντάδας

 

Μεγάλη νίκη σε έκταση αλλά και σημασία πέτυχε η Ξάνθη απέναντι στον Παναιτωλικό, στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 27ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχοντας από την αρχική ενδεκάδα αλλά και σε μεγάλη μέρα τον μεταμελημένο Γιουνές, έκανε το καθήκον της και με τριάρα απέναντι στους Αγρινιώτες, μπήκε με θέληση στην αναμέτρηση και αποφασισμένη πως επιτέλους θα έπαιρνε την νίκη μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς, όταν ο Πιτσέλι συνεργάστηκε πολύ καλά με τον Βασιλακάκη στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης , με τον τελευταίο να σπάει τη μπάλα στον Γιουνές ο οποίος και την έστειλε στα δίχτυα του πρώην Ξανθιώτη κίπερ, Δημήτρη Κυριακίδη.

Μάλιστα η ομάδα της Θράκης δεν έμεινε εκεί, αφού συνέχισε να πιέζει ψηλά και στο 37ο λεπτό ο διαιτητής της αναμέτρησης Αρετόπουλος, υπέδειξε πέναλτι σε ένα τράβηγμα του Παπάζογλου στον Γουάλας, με τον Γιουνές να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά στο παιχνίδι.

Στην επανάληψη η ομάδα της Θράκης έχοντας το 2-0 υπέρ της δεν πίεσε για το τρίτο γκολ, και έδωσε χώρους στην ομάδα του Παναιτωλικού. Παρ’όλα αυτά το 3-0 δεν άργησε να έρθει, αφού στο 59’ ο Λουσέρο συνεργάστηκε πολύ ωραία με τον Πιτσέλι, κάνοντας το ένα-δύο, εν συνεχεία έσπασε τη μπάλα στον Γιουνές, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να νικήσει για τρίτη φορά τον Κυριακίδη, κάτι το οποίο έκανε τελικά ο Θοδωρής Βασιλακάκης που πήρε το «ριμπάουντ» ερχόμενος γρήγορα από πίσω.

Πέρα από τα γκολ η Ξάνθη απείλησε και κάποιες ακόμα φορές την εστία του Παναιτωλικού με τον Πιτσέλι στο 57’ και στο 66’, αλλά ο Δημήτρης Κυριακίδης δεν άφησε τον Αρμένιο να τον νικήσει για τέταρτη φορά στο παιχνίδι.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Φλίσκας, Γουάλας, Ντε Λούκας (62’ Καμαρά), Λουσέρο, Πιτσέλι (71’ Τριάδης), Βασιλακάκης, Λάζιτς, Γιουνές
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Παπάζογλου, Κούσας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Μάκος (63’ Μπράβο), Πάουλο, Λόπες, Ρέι, Ρόσα (46’ Κλέσιο), Μαρκόβσκι

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ