Volley League: Διεκδικεί την ισοφάριση αναζητώντας την πρώτη νίκη στη σεζόν επί του ΠΑΟΚ ο Εθνικός (19:00, LIVE ThrakiSportS)

 

O Eθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχεται το απόγευμα της Δευτέρας τον ΠΑΟΚ στην δεύτερη αναμέτρηση τους για τη φάση των πλέι οφ του φετινού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Έβρου θέλει τη νίκη για να δώσει παράταση στη σειρά των αναμετρήσεων, ενώ ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει το 2-0 στις νίκες και πάει στα ημιτελικά όπου θα περιμένει τον Παναθηναϊκό ή τον Φοίνικα.

Αυτό είναι το έκτο επίσημο παιχνίδι στην διάρκεια της σεζόν ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τους περσινούς πρωταθλητές να έχουν κερδίσει τα προηγούμενα πέντε. Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικητής από τον Έβρο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και είχε κερδίσει εύκολα στην έναρξη του δεύτερου γύρου, ενώ πήρε νίκες στην Θεσσαλονίκη και στα νοκ άουτ ουσιαστικά παιχνίδια του Λιγκ Καπ αλλά και του Κυπέλλου. Την περασμένη Πέμπτη έκανε σχετικά εύκολα το 1-0 στην σειρά των προημιτελικών.

Ο Εθνικός σε σχέση με τον αυτόν τον πρώτο αγώνα θα έχει ωστόσο αυτή τη φορά στη σύνθεση του τον βασικό του πασαδόρο Γιάννη Χαριτωνίδη ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του. «Είμαστε σε καλή κατάσταση, δεν έχουμε άγχος και θέλουμε να παίξουμε πολύ καλά. Ίσως είναι το τελευταίο ματς στην έδρα μας και πιστεύω πως θα έχουμε και κόσμο στο πλευρό μας», δήλωσε ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης.

Ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη με σκοπό να ολοκληρώσει την σειρά των αγώνων και να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά περιμένοντας είτε τον Παναθηναϊκό, είτε τον Φοίνικα Σύρου. Ο Χόρχε Ελγκέτα γνωρίζει καλά τις δυσκολίες της έδρας του Εθνικού και ζήτησε από τους παίκτες του να είναι σοβαροί, προσεκτικοί και να πιέσουν τον αντίπαλο ακόμα και όταν έχουν προβάδισμα στο σκορ.

«Κάθε μέρα η ομάδα δουλεύει στα στοιχεία που πιστεύω πως θα κάνουν την διαφορά από εδώ και πέρα στο πρωτάθλημα. Ο Εθνικός έχει πολύ καλή ομάδα. Στον πρώτο αγώνα δεν του δώσαμε δικαίωμα και το ίδιο θέλω να κάνουμε και στην έδρα του», είπε ο Χόρχε Ελγκέτα, καθώς  συμπληρώνεται ακριβώς μια εβδομάδα από την ξαφνική απόλυση Καλμαζίδη και την ανάθεση της τεχνικής ηγεσίσας σε αυτόν.

Ο αγώνας ξεκινά στις 19:00, μεταδίδεται από το ThrakiSportS και θα έχει ως διαιτητές τους Δεληκωστίδη και Ιωαννίδη. Την ίδια πάνω κάτω ώρα θα διεξαχθούν οι δεύτεροι αγώνες και στους άλλους τρεις προημιτελικούς. Στην Σύρο ο Φοίνικας θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό, στην Θεσσαλονίκη ο Ηρακλής τον Ολυμπιακό και στου Ρέντη η Κηφισιά τον Παμβοχαϊκό.

Η πρόκριση στα ημιτελικά κρίνεται  στις 2 νίκες και σε όλα τα ζευγάρια οι σημερινοί φιλοξενούμενοι έχουν προβάδισμα, καθώς νίκησαν την περασμένη Πέμπτη. Αν χρειαστούν και τρίτοι αγώνες θα διεξαχθούν την Πέμπτη 6 Απριλίου. Στα ημιτελικά θα αναμετρηθούν ο νικητής του ζευγαριού Ολυμπιακός – Ηρακλής Πετ. 2015 με το νικητή του ζευγαριού ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – ΑΟΠ Κηφισιάς και ο νικητής του ζευγαριού ΠΑΟΚ – ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης με το νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός – ΑΟ Φοίνικας Σύρου.