Volley League: Με μπλοκ από τον πρώην «πύργο» του Εθνικού έστειλε ο Φοίνικας σε τρίτο ματς τον Παναθηναϊκό

 

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο ανατροπές ο Φοίνικας Σύρου κερδίζοντας τον τελευταίο πόντο χάρη σε μπλοκ του πρώην κεντρικού του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Τουράνιανιν κατάφερε να ισοφαρίσει τη σειρά με τον Παναθηναϊκό σε 1-1 και όλα θα κριθούν στο τρίτο παιχνίδι στην έδρα των πράσινων.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά φτάνοντας να προηγείται 8-1 στο πρώτο σετ, το οποίο και τελικά κέρδισε πολύ εύκολα με 25-13. Η συνέχεια όμως ήταν εντελώς διαφορετική. Η ομάδα του Φοίνικα έδειξε άλλο πρόσωπο και κατέφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να προηγηθεί 2-1 σετ, κερδίζοντας το δεύτερο σετ με 25-19 και το τρίτο με 25-23.

.Ωστόσο οι πράσινοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και κερδίζοντας το 4ο σετ 23-25 έστειλαν το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Εκεί οι Συριανοί φάνηκε να έχουν περισσότερα αποθέματα και με πύργο τον Τουράνιανι, πήραν μια διαφορά τριών πόντων την οποία διατήρησαν και αύξησαν στο τέλος κατακτώντας το σετ με 15-10 και τον αγώνα με 3-2.

Το Παναθηναϊκός – Φοίνικας Σύρου είναι το μόνο ζευγάρι των προημιτελικών που θα κριθεί σε τρίτο αγώνα, την ερχόμενη Πέμπτη. Νωρίτερα ο Ολυμπιακός είχε νικήσει για δεύτερη φορά τον Ηρακλή, ο ΠΑΟΚ τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης σε αγώνα που μετέδωσε live το ThrakiSportS και η Κηφισιά τον Παμβοχαϊκό, σε ένα επίσης δραματικό παιχνίδι.