Τέρμα οι προπονήσεις στην Τουρκία! Υπεγράφη η ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Ορεστιάδας!!!

 

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, παρουσία της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ που κατάγεται από την περιοχή Νατάσας Γκαρά, και υπέγραψε προγραμματική σύμβαση για την «ενεργειακή αναβάθμιση κολυμβητηρίου Δήμου Ορεστιάδας Νομού Έβρου».

Το συγκεκριμένο έργο είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τον περασμένο Νοέμβριο με προϋπολογισμό 127.025 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει το σύνολο των παρεμβάσεων που έχουν σχεδιαστεί, με σκοπό την μείωση του κόστους των ενεργειακών αναγκών των εγκαταστάσεων σε θέρμανση και ψύξη αλλά και σε ζεστό νερό στα αποδυτήρια.

Υπενθυμίζεται ότι το ενεργειακό κόστος του κολυμβητηρίου ήταν η αιτία για τη διακοπή της λειτουργίας του κατά τους χειμερινούς μήνες των ετών 2012, 2013 και 2014, δημιουργώντας προβλήματα στα αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται σε αυτό και στερώντας από μεγάλο αριθμό πολιτών την δυνατότητα να αθληθούν. Μάλιστα, οι ομάδες αναγκάζονταν για μεγάλο διάστημα να ταξιδεύουν στην Τουρκία και να προπονούνται στο Κολυμβητήριο Αδριανούπολης!

Σύμφωνα με τη βουλευτή Νατάσα Γκαρά, η έγκριση της υποβληθείσας μελέτης της δημοτικής αρχής από τη γενική γραμματεία Αθλητισμού και τον υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη σε συνεργασία με τον υφυπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, αποτελεί μία πολύ θετική εξέλιξη για το σύνολο των κατοίκων της περιοχής του Β. Έβρου και όχι μόνο για τις κολυμβητικές ομάδες της Ορεστιάδας.

Με την προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε σήμερα, επισφραγίζεται η εντατική προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους τους φορείς για τη συνολική αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου με σκοπό, αφενός τη συστηματική και αποτελεσματική προπόνηση των αθλητών της περιοχής, και αφετέρου τη διεξαγωγή αγώνων κολύμβησης και υδατοσφαίρισης στην πόλη της Ορεστιάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη επεξεργασία λαμβάνει χώρα για αλλες αθλητικές εγκαταστάσεις στο σύνολο του Νομού Έβρου. Σε κάθε περίπτωση, πλέον, με αυτήν την εξέλιξη, τερματίζεται αυτό το παράδοξο σκηνικό που είχαμε, αγωνιστικά τμήματα του Νηρέα αλλά και άλλων συλλόγων της πόλης να αναζητούν στην Τουρκία στέγη για προπονήσεις….