Super League: Η συγνώμη του Γιουνές και η … πόρτα της εξόδου από την Ξάνθη!

 

Ο Χαμζά Γιουνές έγινε αλλαγή στο παιχνίδι της Ξάνθης με τον ΠΑΣ Γιάννινα, και το γεγονός αυτό δε του άρεσε, αφού  ήθελε να παίξει μέχρι και το τελευταίο λεπτό του αγώνα, και ο δυσαρέσκια του έγινε ξεκάθαρη σε όλους, καθώς αποχωρούσε. Ο ίδιος μια μέρα μετά το περιστατικό ζήτησε συγνώμη από την ομάδα, αλλά τον είχε προλάβει ο κ. Πανόπουλος με μια καυστική ανακοίνωση από το απόγευμα κιόλας του Σαββάτου.

Ο Χαμζά Γιουνές είναι δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος και πρώτος της ομάδας του, ενώ έχει σκοράρει και σχεδόν τα μισά γκολ της Ξάνθης στο φετινό πρωτάθλημα, κάτι το οποίο του έχει δώσει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του. Ο Τυνήσιος επιθετικός, όμως δεν μένει εκεί, αλλά εκτός από το να ξεκινάει βασικός θέλει και να τελειώνει τα ματς, κάτι το οποίο στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου δεν έγινε, αφού αποχώρησε στο 74ο λεπτό. Όταν όμως ο παίκτης της Ξάνθης, είδε τον τέταρτο διαιτητή να υποδεικνύει το νούμερο του στον πίνακα των αλλαγών, τότε εκνευρίστηκε και αποχώρησε όχι μόνο μη δίνοντας το χέρι του στον συμπαίκτη του και τον προπονητή του, αλλά φεύγοντας απευθείας για τα αποδυτήρια του γηπέδου.

Ο Χρήστος Πανόπουλος είναι ιδιαίτερα αυστηρός σε τέτοιες περιπτώσεις «απειθαρχίας» ή έστω παρορμητισμού των παικτών, κάτι το οποίο το έχει δείξει αρκετές φορές στο παρελθόν, με πιο πρόσφατες αυτές του Σερζ Ντιέ, που είχε αντιδράσει παρόμοια όταν είχε γίνει αλλαγή σε ένα παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, κάτι το οποίο έκανε τον Πανόπουλο να τον βάλει στο… «ψυγείο» για 6 μήνες και τελικά να τον αφήσει ελεύθερο το επόμενο καλοκαίρι, ενώ παρόμοια περίπτωση ήταν και ο Κάρλος Κάλβο ο οποίος όμως είχε διαφωνία με τον μεγαλομέτοχο της Ξάνθης για άλλο λόγο. Πλέον και μετά την ανακοίνωση που ήδη εξέδωσε για τον Τυνήσιο επιθετικό, μένει να δούμε ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του ιδιοκτήτη της Ξάνθης, αν και ο Γιουνές σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που γράφονται ακόμα και εαν τελικά δεν μείνει στην Ξάνθη ήδη από τον Ιανουάριο είχε και έχει πρόταση από το πρωτάθλημα της… Κίνας.

Παρ’όλα αυτά ο Χαμζά Γιουνές έδειξε μετανιωμένος και μέσα από το site του contra μίλησε και ζήτησε συγνώμη για την αντίδραση του. Δείτε αναλυτικά τι είπε.

Σε ερώτηση γιατί είχε αυτή την αντίδραση:

«Ήθελα να μείνω περισσότερο, να βοηθήσω την ομάδα, να σκοράρω κάποιο γκολ. Το 1-0 δεν ήταν ασφαλές σκορ για την ομάδα μας και ένιωθα ότι έπρεπε να μείνω κι άλλο. Δεν ήταν κάτι τρομερό. Κάποιοι παίκτες θέλουν να κερδίζουν συνέχεια. Ήταν κάτι φυσιολογικό, κάτι απλό αυτό που ήθελα. Θέλω να σκοράρω όσο περισσότερα τέρματα μπορώ και να βγω πρώτος σκόρερ».

Ενώ σε ερώτηση για αν νιώθει μετανιωμένος είπε:

«Φυσικά και το μετάνιωσα. Γιατί ήμουν εκνευρισμένος και δεν έκατσα να παρακολουθήσω το παιχνίδι. Ίσως αντέδρασα κάπως υπερβολικά. Μίλησα μετά με τον προπονητή, τον Ράζβαν Λουτσέσκου, ζήτησα συγνώμη και είπαμε “οκ το αφήνουμε πίσω”. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Για το αν θα επηρεαστούν οι σχέσεις του με τον προπονητή και το σύλλογο:

«Έχω πολύ σεβασμό για τον προπονητή και το σύλλογο. Ό,τι έγινε δεν ήταν τόσο σημαντικό. Έχω έρθει για να βοηθήσω την ομάδα και πιστεύω ότι το κάνω. Όλοι είναι χαρούμενοι και εγώ και εκείνος. Αυτά συμβαίνουν, ακόμα και στις μεγάλες ομάδες. Όμως δεν τα αφήνουμε να διαταράσουν τις σχέσεις μας. Οι παίκτες που θέλουν να κερδίζουν συνέχεια, τυχαίνει καμιά φορά να ξεφεύγουν».

Για το αν είπαν κάτι με τον προπονητή του μετά το ματς:

«Όπως σου είπα, ζήτησα συγνώμη, απολογήθηκα. Του είπα ότι θέλω να μείνω να βοηθήσω, να σκοράρω. Είναι άνδρας και μπορεί να καταλάβει τους παίκτες του. Έχει μεγάλη καρδιά. Γι’ αυτό και είναι σε αυτή τη θέση. Είναι καλός άνθρωπος, έχω πολύ καλή σχέση μαζί του. Συνεχίζουμε μαζί».

Τέλος για το μέλλον του το καλοκαίρι είπε:

«Δεν θα ήθελα να μιλήσω τώρα γι’ αυτό. Έχουμε ακόμα τέσσερα ματς. Πρέπει να δούμε κι αν θα μπούμε στα πλέι οφ γιατί θα έχουμε κι άλλα παιχνίδια. Θέλω να είμαι συγκεντρωμένος, να βάλω τα δυνατά μου για το καλύτερο και στη συνέχεια να δω τι θα κάνω στο μέλλον και αν θα υπάρχουν προτάσεις».