Νέα μπλεξίματα για τον πρόεδρο της ΕΠΣ Έβρου Χρήστο Καραβασίλη από έκθεση της Deloitte για την υπόθεση ΕΠΟ-Travel Plan

 

Νέα στοιχεία που ήδη βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα, προκύπτουν από αυστηρά εμπιστευτική έκθεση της Deloitte για την υπόθεση ΕΠΟ-Travel Plan που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Δίκη στον Σκάι», σύμφωνα με την οποία τουλάχιστον τρεις συμβάσεις ανάμεσα στην ομοσπονδία και στο ταξιδιωτικό γραφείο δεν έχουν καν εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ!

Πρόκειται για δύο συμβάσεις χορηγίας που φτάνουν τα 2.250.000 ευρώ και μία τετραετή σύμβαση ταξιδιωτικών υπηρεσιών. Μάλιστα, το σύνολο των τιμολογήσεων από το Travel Plan αποτιμάται στα 19.908.630 ευρώ!

Η ελεγκτική εταιρία Deloitte ζήτησε από τον οικονομικό διευθυντή της ΕΠΟ τα πρακτικά έγκρισης για την υπογραφή των συμβάσεων και αυτός βεβαίωσε ότι εγκρίθηκε μόνο το αρχικό, ενώ τα άλλα τρία δεν εγκρίθηκαν ποτέ!

Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμα και η αρχική πρόταση του Travel Plan, η οποία χρονολογείται από το 2009, δεν βρέθηκε! Όπως φέρεται να ενημέρωσε ο διευθυντής Marketing της ΕΠΟ, «όταν υπογράφονται συμβάσεις, τα έγγραφα αυτά πάνε αρχείο ή πετιούνται».

Στην αλληλογραφία που αποκαλύπτεται από την έκθεση της Deloitte, φαίνεται ότι ουδέποτε έγινε διαγωνισμός την τελευταία επταετία για τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες της ΕΠΟ, καθώς «εφευρέθηκε» ο μανδύας του χορηγικού προγράμματος του Travel Plan.

Αυτό που σύμφωνα με την τηλεοπτική εκπομπή «καίει» τον πρόεδρο της ΕΠΣ Έβρου είναι το γεγονός ότι η ΕΠΟ παρουσιάζεται να διευκόλυνε ταμειακά τον… χορηγό της την περίοδο που εκείνος ήταν ταμίας! Σε διάστημα έξι μηνών η ομοσπονδία εμφανίζεται να έδωσε στο Travel Plan πάνω από 1.000.000 ευρώ προκειμένου να ξεπεράσει βραχυπρόθεσμα προβλήματα ταμειακής δυσχέρειας. Η σχετική έγκριση φέρεται να δόθηκε από τον τότε ταμία της ΕΠΟ Χρήστο Καραβασίλη.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή που η ΕΠΟ διευκόλυνε ταμειακά το ταξιδιωτικό πρακτορείο, το Travel Plan έβαζε τόκο σε όσα τιμολόγια δεν εξοφλούσε εμπρόθεσμα η ομοσπονδία με αποτέλεσμα «στα 7 χρόνια συνεργασίας οι τόκοι που χρέωσε το Travel Plan στην ΕΠΟ αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ, δηλαδή ακριβώς το ίδιο ποσό της ταμειακής διευκόλυνσης», σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εκπομπής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εβρίτης παράγοντας Χρήστος Καραβασίλης διετέλεσε ταμίας στην ΕΠΟ μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, με πρόεδρο τον Γιώργο Γκιρτζίκη. Ο Ξανθιώτης παράγοντας είχε διατελέσει για πολλά χρόνια, σχεδόν ολόκληρη δεκαετία, ταμίας της ΕΠΟ, πριν αναρριχηθεί στην προεδρία της Ομοσπονδίας με ποσοστό ρεκόρ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.