ΕΠΣ Ξάνθης: Ματς διεξήχθη με έναν μόνο βοηθό διαιτητή, εν μέσω καταγγελιών για… «σφαγή»

 

Ο τραυματισμός ενός επόπτη κατά την διαδικασία της προθέρμανσης είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει το ντέρμπι της αγωνιστικής για τα πλέι άουτ της Α2 Κατηγορίας ΕΠΣ Ξάνθης ανάμεσα σε Ερμή Μάνδρας και Κεντητή με συμμετέχοντα μόνο τα δυο από τα τρία άτομα που είχαν οριστεί από την Επιτροπή Διαιτησίας!

Συγκεκριμένα τραυματίστηκε στην προθέρμανση ο επόπτης Βαμβακίδης και ο αξιολογημένος διαιτητής Γ’ Εθνικής Παναγιώτης Τσοπουλίδης (φώτο), που έχει οριστεί και για τον αγώνα της προσεχούς Τετάρτης ανάμεσα σε Κεραυνό Πέρνης και ΠΑΟΚ Κοσμίου, αποφάσισε να ξεκινήσει τον αγώνα έχοντας μόνο έναν επόπτη για βοηθό του, τον Αγγελακόπουλο. Αυτός ανέλαβε και στα δύο ημίχρονα να ελέγχει την ίδια πλευρά με τον διαιτητή να παίρνει επάνω του όλες τις φάσεις, αφήνοντας όμως με πολλά παράπονα στους γηπεδούχους, καθώς όπως καταγγέλλουν από τον Ερμή δεν κράτησε καθόλου καθυστερήσεις και απέβαλε τρεις παίκτες της ομάδας.

Σύμφωνα με τον ΚΑΠ των Ερασιτεχνών Πρωταθλημάτων, βέβαια, ουδέν μεμπτόν. Στο άρθρο 12 παράγραφος 8 που αναφέρεται στον διαιτητή του αγώνα, αναφέρεται επί λέξει: «Εφ’ όσον έχει προβλεφθεί και συμπεριλαμβάνεται στην προκήρυξη οι κάθε είδους αγώνες  μπορούν να διεξαχθούν με ένα διαιτητή και ένα βοηθό ή και μόνο με ένα διαιτητή, ανάλογα με την κρισιμότητα του αγώνα και πάντα κατά την κρίση της διοργανώτριας». Είναι προφανές ότι κατά την κρίση της ΕΠΣ Ξάνθης, η κρισιμότητα του συγκεκριμένου ματς δεν δικαιολογούσε πιθανή αναβολή του λόγω της απουσίας ενός βοηθού από έκτακτη περίπτωση, όπως είναι ο τραυματισμός κατά την προθέρμανση, ενώ προφανώς δεν βρισκόταν στο γήπεδο κάποιος άλλος αξιολογημένος διαιτητής για να χρησιμοποιηθεί ως επόπτης.

Ωστόσο ο Ερμής Μάνδρας μετά τη λόξη του αγώνα προχώρησε σε καταγγελίες, εκδίδοντας μια πρώτη ανακοίνωση κατά της ΕΠΣ και του αξιολογημένου για αγώνες Γ’ Εθνικής διαιτητή του αγώνα, ενώ απειλεί να επανέλθει και με νέα ανακοίνωση, θεωρώντας ότι η ομάδα έχει αδικηθεί κατάφωρα. Η ανακοίνωση της ιστορικής ομάδας της Μάνδρας έχει ως εξής: «ΕΡΜΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ – ΚΕΝΤΗΤΗ 1 – 1…ΛΟΓΩ ΤΟΥ …..( ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΜΕ ) ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΗΘΟΥ ΤΟΥ….!!! ΧΑΛΑΛΙ ΣΑΣ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ… ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΩΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ…, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ!!!!!! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ..!!!!
ΠΡΟΦΑΝΏΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΜΑΝΔΡΑΣ ΣΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ!!! ΟΚ, ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ …,ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΑΣ…..!!!
ΥΓ. ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ….ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΗΔΙΑ….!!! ΤΗ ΖΗΜΙΑ … ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ…., ΟΚ….., ΓΕΛΑΣΤΕ ΤΩΡΑ….ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΕΛΑΜΕ….!!!! ΕΜΕΤΟΣ……».