ΕΠΣ Θράκης: Απόλυτος κυρίαρχος και πρωτοπόρος ο Ίασμος κέρδισε άνετα τη Γρατινή

 

Για άλλη μια φορά η ομάδα του Ιάσμου απέδειξε ότι βρίσκεται άξια στη πρώτη θέση, κερδίζοντας την εξίσου καλή Δόξα Γρατινής στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης.

Με τη νίκη αυτή ο Ίασμος εξασφάλισε και κλείδωσε και μαθηματικά τη πρώτη θέση με 56 βαθμούς, έχοντας πετύχει συνολικά 60 γκολ και δεχόμενος μόλις 13. Έτσι μπαίνει με 20 βαθμούς στη διαδικασία των πλέι οφ διεκδικώντας τον τίτλο και την άνοδο. Από την άλλη η Δόξα Γρατινής βρισκόταν ήδη στην εξάδα με 33 βαθμούς και απλά προσδοκούσε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Παρά τη γενική εικόνα, στο πρώτο ημίχρονο ο Ίασμος ήταν σχετικά κακός σε σχέση με τη τελική προσπάθεια της Γρατινής. Οι δυο ομάδες άργησαν να πάρουν μέτρα στο παιχνίδι κι έχασαν πολύτιμο χρόνο. Η Γρατινή βρήκε πιο γρήγορα τον εαυτό της και άρχισε να απειλεί περισσότερο. Στο 17′ ο Σεφκέτ Σελήμ θα κάνει μια καλή κεφαλιά για τη Δόξα, η οποία όμως θα καταλήξει άουτ. Στο 21′ περίπου ο Μέγας κάνει και τη πρώτη του καλή προσπάθεια με δυνατό σουτ του Αντωνιάδη που μπλοκάρεται όμως από τον Ταουσάν. Είκοσι λεπτά μετά και πάλι ο Αντωνιάδης θέλοντας να ”τελειώσει” τη φάση που άφησε προηγουμένως στη μέση, μετά από φάουλ του Γιαννακιτσίδη, βγήκε μπροστά στο δοκάρι και με το στήθος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Μ’ αυτό το τρόπο, οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα παρόλο που δεν έκαναν ένα τόσο καλό παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν καλύτερη και για τις δυο ομάδες και το παιχνίδι άρχισε να γίνεται πιο ενδιαφέρον. Στο 56′ η Γρατινή έφτασε πολύ κοντά στο να κάνει το 1-1 μ’ ενα φαλτσαριστό σουτ του Μαγκούτα , το οποίο όμως βρήκε στο δοκάρι, όπως αναφέρει το RodopiSports. Η ευκαιρία των αντιπάλων φαίνεται να ταρακούνησε τον Ίασμο, που ένα λεπτό αργότερα έκανε το 2-0 και πάλι με τον Αντωνιάδη κι ένα ωραίο πλασέ. Παρά την αλλαγή συστήματος της Δόξας, ο Ίασμος δε σταμάτησε και αποτελείωσε τους φιλοξενούμενους με το 3ο γκολ που πέτυχε ο Βιόπουλος. Οι φιλοξενούμενοι δεν ήθελαν να φύγουν με το μηδέν και μετά από δυο απανωτές ευκαιρίες του ο Σεκφέτ Σελήμ, βρήκε τα δίχτυα του Κορωνάκη και έκανε το 3-1 στο 83′. Κανένα πρόβλημα στη διαιτησία Κιγιτζή, Χαρίτση και Χαμαλίδη.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ (Αϊβάζης): Κορωνάκης, Ιμπίς Ριτβάν, Χασάν Χισήμ (80’ Παπαχατζής), Μυστρίδης, Μπενέκος (80’ Μπίνμπασι Αλή), Χουσεϊν Σαλήμ, Ζαχαρόπουλος, Γιαννακιτσίδης, Γκιρετλί Ναζήμ (74’ Γρίβας), Αντωνιάδης, Βιόπουλος.
ΔΟΞΑ ΓΡΑΤΙΝΗΣ (Μπόζης): Ταουσάν Γιοξέλ, Δαλή Ισμαήλ Μεμέτ (74’ Τσιπλακίδης Σ.), Τάτσιος, Τρέσαλος, Παπαδόπουλος, Τσιπλακίδης Α. (63’ Χρυσαφίδης), Σερίφης, Βλασσόπουλος (77’ Μυλωθρός), Σεφκέτ Σελήμ, Κακουλίδης, Μαγκούτας.