Super League: Ζωντανή στη μάχη της πεντάδας η Ξάνθη! Η μάχη με ΑΕΚ και Πλατανιά 4 στροφές πριν το φινάλε

 

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής της Super League όχι απλά δεν ξεκαθάρισαν την κατάσταση στη μάχη των πλέι οφ αλλά την έμπλεξαν ακόμη περισσότερο, με την Ξάνθη να χάνει την ευκαιρία να πιάσει την ΑΕΚ στην 5η θέση μετά την ισοπαλία και παρ’ολίγον νίκη στα Γιάννενα, και την ήττα του δικέφαλου στο ντέρμπι από τον Παναθηναϊκό. 

Ουσιαστικά ο μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Παναθηναϊκός, που με την νίκη του στο Αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ, εδραιώθηκε στην 4η θέση, και όλα δείχνουν πως δύσκολα θα την χάσει ενώ ακολουθούν 3 ομάδες με διαφορά 2 μόλις βαθμών μεταξύ τους. Η Ξάνθη μπορεί να είναι εκτός πεντάδας αυτή τη στιγμή, αλλά είναι 6η θέση και μόλις δύο βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ, αλλά βάσει προγράμματος, έχει πάρα πολλές ελπίδες να τερματίσει εντός πεντάδας και άρα να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αρκεί φυσικά να μην εμφανίσει και πάλι αδυναμίες όπως αυτές στα τελευταία ματς με Λεβαδειακό και Γιάννενα στα τελευταία λεπτά, που απώλεσε 4 βαθμούς μέσα από τα χέρια της. Ειδικά τώρα που την επόμενη εβδομάδα η ΑΕΚ με τον Πλατανιά παίζουν μεταξύ τους και με οποιοδήποτε αποτέλεσμα πέραν της νίκης της ΑΕΚ, η Ξάνθη τουλάχιστον θα την φτάσει στη βαθμολογία, εάν φυσικά καταφέρει να κάνει το αυτονόητο και να επιστρέψει στις νίκες, εντός έδρας με τον Παναιτωλικό.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

5. ΑΕΚ (43 βαθμοί): Πλατανιάς (εκτός), Κέρκυρα (εντός),  Λεβαδειακός (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός)

6. Ξάνθη (41 βαθμοί): Παναιτωλικός (εντός), Αστέρας Τρίπολης (εκτός), Λάρισα (εντός), Βέροια (εντός)

7. Πλατανιάς (41 βαθμοί): ΑΕΚ (εντός), Πανιώνιος (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), Ατρόμητος (εκτός)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE ΜΕΤΑ ΤΗΝ 26Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ