Super League: Δέχθηκε το γκολ από τον ΠΑΣ στις καθυστερήσεις και αντίο πεντάδα για την Ξάνθη…

 

Η Ξάνθη μπορεί να προηγήθηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όμως η ομάδα της Ηπείρου δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ζάιρο μάτωσε τα δίχτυα του Ζίβκοβιτς και έφερε το σκορ στο ισόπαλο 1-1, με την Ξάνθη να χάνει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι 2 βαθμούς που είχε στα χέρια της και κατά μια μεγάλη πιθανότητα να αποχαιρετά ουσιαστικά την πεντάδα.

Οι Θρακιώτες κατάφεραν να προηγηθούν στο 60ο λεπτό, όταν ο Βασιλακάκης εκμεταλλευόμενος μια ωραία πάσα του Πάμπλο Ντε Λούκας, βγήκε στην κόντρα επίθεση και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Πασχαλάκη για να γράψει το 0-1. Η παροιμία «όποιος γελάει τελευταίος γελάει καλύτερα», όμως επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, αφού οι γηπεδούχοι πήραν τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρη σε ένα γκολ του Ζάιρο που πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Κόντε, που προηγουμένως είχε αποκρούσει ο Ζίβκοβις και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Ξάνθη ήταν η ομάδα που μπήκε δυνατά στον αγώνα αφού μόλις στο 3ο λεπτό ο Λουσέρο απείλησε την εστία του ΠΑΣ αλλά το σουτ του ήταν πολύ άστοχο. Οι γηπεδούχοι πλησίασαν το γκολ στο 15΄, όταν ο Ζάιρο έκανε τη σέντρα από δεξιά, αλλά ο Κούτρης στην άλλη πλευρά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και την έστειλε άουτ.

Στο 21΄ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «χτυπήσουν» σε αντεπίθεση, αλλά ο Ζάιρο δεν έκανε καλό κοντρόλ για να σουτάρει και τελικά περιορίστηκε σε τακουνάκι που μπλόκαρε εύκολα ο Ζίβκοβιτς. Στο 24΄ ήρθε μια νέα ευκαιρία του ΠΑΣ, που βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά οι αμυντικοί της Ξάνθης έδιωξαν τη σέντρα σουτ του Γιάκου, ενώ ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε στη συνέχεια νέο σουτ του ίδιου παίκτη. Η Ξάνθη άργησε να απαντήσει στις ευκαιρίες του ΠΑΣ, αλλά το έκανε, όταν στο 45′ έχασε σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο Γουάλας βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή του ΠΑΣ μετά την σέντρα του Λουσέρο, αλλά την κεφαλιά του έδιωξε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Δευτερόλεπτα μετά, η Ξάνθη έκλεψε τη μπάλα, βγήκε σε μια ταχύτατη αντεπίθεση με τον Βασιλακάκη, που έβγαλε και μια ωραία πάσα στον Γιουνές, αλλά ο βοηθός υπέδειξε ένα αμφισβητούμενο επιθετικό φάουλ, στο γνωστό «τζαρτζάρισμα» που είχε ο Θοδωρής Βασιλακάκης με τον αρχηγό του ΠΑΣ, Μιχαήλ.

Οι Θρακιώτες ευτύχησαν να «ανοίξουν το σκορ» στο 60ο λεπτό, όταν σε αντεπίθεση ο Βασιλακάκης βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του ΠΑΣ. Από εκεί και έπειτα η Ξάνθη έδειξε να οπισθοχωρεί και να περιμένει τον ΠΑΣ να ανέβει, κάτι το οποίο και έγινε αρχικά στο 65΄ με το φάουλ του Κοζορώνη που έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκοβιτς, ενώ ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 76΄, όταν ο Ζάιρο πλάσαρε τον Ζίβκοβιτς και η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα, αλλά ο Καρασαλίδης την έδιωξε λίγο πριν περάσει τη γραμμή της εστίας.

Στο 80΄ ο ΠΑΣ είχε ακόμη μια ευκαιρία, όταν ο Ζάιρο έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Κοροβέσης τροφοδότησε με κεφαλιά τον Κόντε, αλλά δεν μπόρεσε να «νικήσει» τον Ζίφκοβιτς. Ώσπου ήρθε τελικά το 91ο λεπτό, οπότε και η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε, όταν σε σύγχυση στην περιοχή της Ξάνθης, η μπάλα έφτασε στον Ζάιρο και αυτός την έστειλε στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Ζάιρο, Μπέριος (82΄ Νικολιάς), Τζημόπουλος (29΄ λ. τρ. Κοζορώνης), Γιάκος, Κούτρης, Γαρουφαλιάς (67΄ Κοροβέσης), Καρανίκας, Κόντε, Ακόστα.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές (74΄ Ράνος), Σολτάνι (56΄ Πιτσέλι), Λουσέρο, Βασιλακάκης (83΄ Μεχία), Γουάλας, Λάζιτς, Λισγάρας.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ