Στέφθηκε από επιτυχία το φιλανθρωπικό τουρνουά που διοργάνωσαν οι Πυροσβέστες μαζί με παλαίμαχους για τη μικρή Μαρία

 

Φιλανθρωπικό τουρνουά για την ενίσχυση της μικρής Μαρίας διοργανώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο ΔΑΚ Ξάνθης, με την συμμετοχή παλαιμάχων παικτών της Βιστωνίδας, της Ασπίδας Ξάνθης και του Ηρακλή Ζυγού, αλλά και της ομάδας ποδοσφαίρου του Αθλητικού Συλλόγου Πυροσβεστών Ξάνθης.

Η 14χρονη Μαρία, αντιμετωπίζει εκ γενετής ένα πρόβλημα με την καρδιά της, και πλέον χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, η οποία απαιτεί ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Το συγκεκριμένο γεγονός αφού ευαισθητοποίησε αρχικά τον Ορφέα Ξάνθης που διοργάνωσε πριν δυο εβδομάδες ένα φιλικό με την Δόξα Προσκυνητών, ήταν σειρά των Βετεράνων παικτών Ασπίδας Ξάνθης, Βιστωνίδας και Ηρακλή Ν. Ζυγού και του Αθλητικού Συλλόγου Πυροσβεστών Ξάνθης να διοργανώσουν ένα τουρνουά με τα έσοδα να είναι αντάξια των προσδοκιών, αφού πουλήθηκαν όλα τα εισιτήρια που είχαν εκδοθεί.

Πριν τους αγώνες πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις προς όλους τους φορείς που βοήθησαν στην διοργάνωση αυτού του τουρνουά όπως για παράδειγμα τους εθελοντές Πυροσβέστες, τον Ιατρικό σύλλογο, τον Ερυθρό Σταυρό, αλλά και τις Ακαδημίες της Ξάνθης, της Ασπίδα Ξάνθης, του Ηρακλή Ν. Ζυγού και της Βιστωνίδας που συνόδευσαν τις ομάδες στο γήπεδο, και δημιούργησαν μια πολύ χαρούμενη ατμόσφαιρά.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά θέματα του τουρνουά, η Ασπίδα Ξάνθης κατέκτησε το κύπελλο νικώντας την ομάδα των Πυροσβεστών, και αφού πρώτα στον ημιτελικό είχε επικρατήσει της Βιστωνίδας, η οποία και έχασε την δεύτερη θέση από τον Ηρακλή Ν. Ζυγού στον μικρό τελικό.